
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
2 łyżki
2 sztuki
30 gramów
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść tłuszcz. Dodaj mąkę, koncentrat pomidorowy, ketchup i dokładnie wymieszaj. Rozprowadź w litrze wody.
Krok 2
Dodaj bulion i zagotuj.
Krok 3
Cebulę nakrój, naszpikuj liściem laurowym i goździkami, po czym dodaj do sosu. Ugotuj i wyjmij.
Krok 4
Sos dopraw solą, pieprzem, cukrem i sosem Worcester. Zalej nim zapiekankę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej