Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
2 łyżki
2 sztuki
30 gramów
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść tłuszcz. Dodaj mąkę, koncentrat pomidorowy, ketchup i dokładnie wymieszaj. Rozprowadź w litrze wody.
Krok 2
Dodaj bulion i zagotuj.
Krok 3
Cebulę nakrój, naszpikuj liściem laurowym i goździkami, po czym dodaj do sosu. Ugotuj i wyjmij.
Krok 4
Sos dopraw solą, pieprzem, cukrem i sosem Worcester. Zalej nim zapiekankę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej