Składniki
150 gramów
1 szklanka
6 sztuk
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zetrzyj na tarce.
Krok 2
Następnie wymieszaj go razem z jogurtem.
Krok 3
Posiekaj szczypiorek i dodaj.
Krok 4
Posiekaj orzechy i również dodaj.
Krok 5
Wymieszaj wszystko i dopraw.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej