Sos serowy z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos serowy z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 szklanka

6 sztuk

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce.

Krok 2

Następnie wymieszaj go razem z jogurtem.

Krok 3

Posiekaj szczypiorek i dodaj.

Krok 4

Posiekaj orzechy i również dodaj.

Krok 5

Wymieszaj wszystko i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos serowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos serowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos serowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos serowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos serowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos serowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos serowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos serowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zalewajka na żeberku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej