Sos serowy z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos serowy z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 szklanka

6 sztuk

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce.

Krok 2

Następnie wymieszaj go razem z jogurtem.

Krok 3

Posiekaj szczypiorek i dodaj.

Krok 4

Posiekaj orzechy i również dodaj.

Krok 5

Wymieszaj wszystko i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos serowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos serowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos serowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos serowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos serowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos serowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos serowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos serowy z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej