Mazagran czyli kawa po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mazagran czyli kawa po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

24 łyżki

12 łyżek

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaparz dosyć mocną kawę i odstaw aby nieco ostygła. Posłódź wedle upodobań.

Krok 2

Dodaj brandy i likier, wymieszaj.

Krok 3

Napój rozlej do wysokich szklanek i udekoruj bitą śmietaną.

Krok 4

Oprósz odrobiną startej czekolady lub kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazagran czyli kawa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazagran czyli kawa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazagran czyli kawa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazagran czyli kawa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazagran czyli kawa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazagran czyli kawa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazagran czyli kawa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mazagran czyli kawa po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tort czekoladowy
czas przygotowania
300 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej