
Składniki
6 sztuk
1.5 łyżeczki
2 sztuki
300 mililitrów
1 sztuka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę namocz na chwilę w wodzie, aby napęczniała.
Krok 2
Podgrzej około 75 ml wina i dodaj żelatynę. Dokładnie wymieszaj, aby żelatyna dobrze się rozpuściła i dodaj resztę odmierzonego wina.
Krok 3
Tak przygotowaną galaretkę rozlej do 2 lub 3 głębszych talerzy i włóż do lodówki na około 1 godzinę.
Krok 4
Pomarańcze obierz, figi umyj i pokrój na ćwiartki, miętę posiekaj.
Krok 5
Cytrynę sparz i zetrzyj skórkę na drobnych oczkach.
Krok 6
Gotową galaretkę wyjmij z lodówki i ułóż na niej owoce, posyp miętą i skórką cytrynową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej