Higos en moscatel przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Higos en moscatel

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1.5 łyżeczki

2 sztuki

300 mililitrów

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz na chwilę w wodzie, aby napęczniała.

Krok 2

Podgrzej około 75 ml wina i dodaj żelatynę. Dokładnie wymieszaj, aby żelatyna dobrze się rozpuściła i dodaj resztę odmierzonego wina.

Krok 3

Tak przygotowaną galaretkę rozlej do 2 lub 3 głębszych talerzy i włóż do lodówki na około 1 godzinę.

Krok 4

Pomarańcze obierz, figi umyj i pokrój na ćwiartki, miętę posiekaj.

Krok 5

Cytrynę sparz i zetrzyj skórkę na drobnych oczkach.

Krok 6

Gotową galaretkę wyjmij z lodówki i ułóż na niej owoce, posyp miętą i skórką cytrynową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej