Higos en moscatel przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Higos en moscatel

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1.5 łyżeczki

2 sztuki

300 mililitrów

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz na chwilę w wodzie, aby napęczniała.

Krok 2

Podgrzej około 75 ml wina i dodaj żelatynę. Dokładnie wymieszaj, aby żelatyna dobrze się rozpuściła i dodaj resztę odmierzonego wina.

Krok 3

Tak przygotowaną galaretkę rozlej do 2 lub 3 głębszych talerzy i włóż do lodówki na około 1 godzinę.

Krok 4

Pomarańcze obierz, figi umyj i pokrój na ćwiartki, miętę posiekaj.

Krok 5

Cytrynę sparz i zetrzyj skórkę na drobnych oczkach.

Krok 6

Gotową galaretkę wyjmij z lodówki i ułóż na niej owoce, posyp miętą i skórką cytrynową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej