
Składniki
6 sztuk
1.5 łyżeczki
2 sztuki
300 mililitrów
1 sztuka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę namocz na chwilę w wodzie, aby napęczniała.
Krok 2
Podgrzej około 75 ml wina i dodaj żelatynę. Dokładnie wymieszaj, aby żelatyna dobrze się rozpuściła i dodaj resztę odmierzonego wina.
Krok 3
Tak przygotowaną galaretkę rozlej do 2 lub 3 głębszych talerzy i włóż do lodówki na około 1 godzinę.
Krok 4
Pomarańcze obierz, figi umyj i pokrój na ćwiartki, miętę posiekaj.
Krok 5
Cytrynę sparz i zetrzyj skórkę na drobnych oczkach.
Krok 6
Gotową galaretkę wyjmij z lodówki i ułóż na niej owoce, posyp miętą i skórką cytrynową.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej