Higos en moscatel przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Higos en moscatel

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1.5 łyżeczki

2 sztuki

300 mililitrów

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz na chwilę w wodzie, aby napęczniała.

Krok 2

Podgrzej około 75 ml wina i dodaj żelatynę. Dokładnie wymieszaj, aby żelatyna dobrze się rozpuściła i dodaj resztę odmierzonego wina.

Krok 3

Tak przygotowaną galaretkę rozlej do 2 lub 3 głębszych talerzy i włóż do lodówki na około 1 godzinę.

Krok 4

Pomarańcze obierz, figi umyj i pokrój na ćwiartki, miętę posiekaj.

Krok 5

Cytrynę sparz i zetrzyj skórkę na drobnych oczkach.

Krok 6

Gotową galaretkę wyjmij z lodówki i ułóż na niej owoce, posyp miętą i skórką cytrynową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Higos en moscatel - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Farszynki z mięsem
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej