Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
700 gramów
200 gramów
1 szczypta
200 gramów
400 gramów
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę przepłucz i zalej wrzącą wodą, odstaw na kilka minut, odcedź.
Krok 2
Golonkę i boczek zalej wodą i zagotuj, odcedź.
Krok 3
Dodaj fasolę, kilka ziarenek pieprzu, liść laurowy, szczyptę mielonej papryki i szafranu. Zalej składniki wodą i gotuj na małym ogniu przez ok. 2 godziny.
Krok 4
Gdy mięso będzie już miękkie, osącz je, usuń kości, potnij w kostkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekanym czosnkiem, kiełbasą pociętą w plasterki i kaszanką.
Krok 5
Przełóż składniki z powrotem do garnka z fasolką, podduś jeszcze przez kilka minut. W razie potrzeby dopraw do smaku.
Krok 6
Podawaj na gorąco z chlebem, ziemniakami lub ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej