
Składniki
1.5 szklanki
4 szklanki
8 łyżek
3 szklanki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szklanka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż zmiel w młynku, przełóż do miski.
Krok 2
Dodaj migdały, cynamon i skórkę limonki. Dolej 3 szklanki ciepłej wody, przykryj i zostaw na noc.
Krok 3
Następnego dnia napój przelej do blendera i wszystko dokładnie zmiksuj, aż do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 4
Dodaj 2 szklanki zimnej wody i ponownie zmiksuj. Napój powoli odcedź przez sitko wyłożone 3 warstwami gazy.
Krok 5
Przelej do dzbanka i dolej 2 pozostałe szklanki wody, mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 6
Do smaku dodaj cukier i ekstrakt wanilii. Przykryj i wstaw do lodówki do schłodzenia. Podaj z lodem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej