Horchata przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Horchata

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

4 szklanki

8 łyżek

3 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż zmiel w młynku, przełóż do miski.

Krok 2

Dodaj migdały, cynamon i skórkę limonki. Dolej 3 szklanki ciepłej wody, przykryj i zostaw na noc.

Krok 3

Następnego dnia napój przelej do blendera i wszystko dokładnie zmiksuj, aż do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 4

Dodaj 2 szklanki zimnej wody i ponownie zmiksuj. Napój powoli odcedź przez sitko wyłożone 3 warstwami gazy.

Krok 5

Przelej do dzbanka i dolej 2 pozostałe szklanki wody, mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 6

Do smaku dodaj cukier i ekstrakt wanilii. Przykryj i wstaw do lodówki do schłodzenia. Podaj z lodem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Horchata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Horchata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Horchata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Horchata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Horchata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Horchata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Horchata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Horchata - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej