Składniki
450 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
10 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do żółtek dodaj trochę kwasku i musztardę.
Krok 2
Połącz wszystkie składniki trzepaczką, a następnie stopniowo wlewaj olej.
Krok 3
Gdy zużyjesz cały olej, dodaj resztę kwasu, sól i cukier. Trzymaj w chłodnym miejscu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej