Składniki
450 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
10 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do żółtek dodaj trochę kwasku i musztardę.
Krok 2
Połącz wszystkie składniki trzepaczką, a następnie stopniowo wlewaj olej.
Krok 3
Gdy zużyjesz cały olej, dodaj resztę kwasu, sól i cukier. Trzymaj w chłodnym miejscu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
125 osób ogląda przepis: 
Pieczony kalafior
25 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej