Ostry kurczak z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry kurczak z curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę skrój w kostkę, paprykę chili posiekaj, obrane pomidory pokrój w kostkę, piersi kurczaka również pokrój w kostkę.

Krok 2

Zeszklij cebulę na oleju dodaj do tego przyprawy oraz czosnek i smaż mieszając przez 2 minuty.

Krok 3

Teraz dodaj kurczaka i wymieszaj.

Krok 4

Wrzuć pomidory i dodaj przecier. Poczekaj aż zacznie wrzeć a potem podgrzewaj na niewielkim ogniu przez 5 minut.

Krok 5

Następnie wlej mleczko kokosowe i dodaj kostkę Knorr.

Krok 6

Znów poczekaj aż zacznie wrzeć i podgrzewaj jeszcze przez 3 minuty. Na koniec wyciśnij do potrawy sok z cytryny, wymieszaj i serwuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej