Ostry kurczak z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry kurczak z curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę skrój w kostkę, paprykę chili posiekaj, obrane pomidory pokrój w kostkę, piersi kurczaka również pokrój w kostkę.

Krok 2

Zeszklij cebulę na oleju dodaj do tego przyprawy oraz czosnek i smaż mieszając przez 2 minuty.

Krok 3

Teraz dodaj kurczaka i wymieszaj.

Krok 4

Wrzuć pomidory i dodaj przecier. Poczekaj aż zacznie wrzeć a potem podgrzewaj na niewielkim ogniu przez 5 minut.

Krok 5

Następnie wlej mleczko kokosowe i dodaj kostkę Knorr.

Krok 6

Znów poczekaj aż zacznie wrzeć i podgrzewaj jeszcze przez 3 minuty. Na koniec wyciśnij do potrawy sok z cytryny, wymieszaj i serwuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak nadziewany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej