
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę skrój w kostkę, paprykę chili posiekaj, obrane pomidory pokrój w kostkę, piersi kurczaka również pokrój w kostkę.
Krok 2
Zeszklij cebulę na oleju dodaj do tego przyprawy oraz czosnek i smaż mieszając przez 2 minuty.
Krok 3
Teraz dodaj kurczaka i wymieszaj.
Krok 4
Wrzuć pomidory i dodaj przecier. Poczekaj aż zacznie wrzeć a potem podgrzewaj na niewielkim ogniu przez 5 minut.
Krok 5
Następnie wlej mleczko kokosowe i dodaj kostkę Knorr.
Krok 6
Znów poczekaj aż zacznie wrzeć i podgrzewaj jeszcze przez 3 minuty. Na koniec wyciśnij do potrawy sok z cytryny, wymieszaj i serwuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej