
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę skrój w kostkę, paprykę chili posiekaj, obrane pomidory pokrój w kostkę, piersi kurczaka również pokrój w kostkę.
Krok 2
Zeszklij cebulę na oleju dodaj do tego przyprawy oraz czosnek i smaż mieszając przez 2 minuty.
Krok 3
Teraz dodaj kurczaka i wymieszaj.
Krok 4
Wrzuć pomidory i dodaj przecier. Poczekaj aż zacznie wrzeć a potem podgrzewaj na niewielkim ogniu przez 5 minut.
Krok 5
Następnie wlej mleczko kokosowe i dodaj kostkę Knorr.
Krok 6
Znów poczekaj aż zacznie wrzeć i podgrzewaj jeszcze przez 3 minuty. Na koniec wyciśnij do potrawy sok z cytryny, wymieszaj i serwuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej