Ostry kurczak z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry kurczak z curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę skrój w kostkę, paprykę chili posiekaj, obrane pomidory pokrój w kostkę, piersi kurczaka również pokrój w kostkę.

Krok 2

Zeszklij cebulę na oleju dodaj do tego przyprawy oraz czosnek i smaż mieszając przez 2 minuty.

Krok 3

Teraz dodaj kurczaka i wymieszaj.

Krok 4

Wrzuć pomidory i dodaj przecier. Poczekaj aż zacznie wrzeć a potem podgrzewaj na niewielkim ogniu przez 5 minut.

Krok 5

Następnie wlej mleczko kokosowe i dodaj kostkę Knorr.

Krok 6

Znów poczekaj aż zacznie wrzeć i podgrzewaj jeszcze przez 3 minuty. Na koniec wyciśnij do potrawy sok z cytryny, wymieszaj i serwuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry kurczak z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej