
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę skrój w kostkę, paprykę chili posiekaj, obrane pomidory pokrój w kostkę, piersi kurczaka również pokrój w kostkę.
Krok 2
Zeszklij cebulę na oleju dodaj do tego przyprawy oraz czosnek i smaż mieszając przez 2 minuty.
Krok 3
Teraz dodaj kurczaka i wymieszaj.
Krok 4
Wrzuć pomidory i dodaj przecier. Poczekaj aż zacznie wrzeć a potem podgrzewaj na niewielkim ogniu przez 5 minut.
Krok 5
Następnie wlej mleczko kokosowe i dodaj kostkę Knorr.
Krok 6
Znów poczekaj aż zacznie wrzeć i podgrzewaj jeszcze przez 3 minuty. Na koniec wyciśnij do potrawy sok z cytryny, wymieszaj i serwuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej