
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
500 gramów
2 łyżki
2 łyżki
4 plastry
4 plastry
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety natnij tak, aby w każdym powstała kieszonka.
Krok 2
Do każdego włóż po 1 plastrze sera i szynki, kieszonki zepnij wykałaczkami.
Krok 3
Z wierzchu natrzyj kotlety solą i pieprzem. Obtocz w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
Krok 4
Na dużej patelni rozgrzej olej i masło - smaż kotlety na złoty kolor.
Krok 5
Oczyszczone i umyte różyczki brokułów zblanszuj w osolonym wrzątku, osącz. Cordon bleu podawaj ozdobione brokułami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























