Cordon bleu z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cordon bleu z brokułami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

500 gramów

2 łyżki

2 łyżki

4 plastry

4 plastry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety natnij tak, aby w każdym powstała kieszonka.

Krok 2

Do każdego włóż po 1 plastrze sera i szynki, kieszonki zepnij wykałaczkami.

Krok 3

Z wierzchu natrzyj kotlety solą i pieprzem. Obtocz w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej.

Krok 4

Na dużej patelni rozgrzej olej i masło - smaż kotlety na złoty kolor.

Krok 5

Oczyszczone i umyte różyczki brokułów zblanszuj w osolonym wrzątku, osącz. Cordon bleu podawaj ozdobione brokułami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cordon bleu z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cordon bleu z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cordon bleu z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cordon bleu z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cordon bleu z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cordon bleu z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cordon bleu z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cordon bleu z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej