
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
500 gramów
2 łyżki
2 łyżki
4 plastry
4 plastry
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety natnij tak, aby w każdym powstała kieszonka.
Krok 2
Do każdego włóż po 1 plastrze sera i szynki, kieszonki zepnij wykałaczkami.
Krok 3
Z wierzchu natrzyj kotlety solą i pieprzem. Obtocz w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
Krok 4
Na dużej patelni rozgrzej olej i masło - smaż kotlety na złoty kolor.
Krok 5
Oczyszczone i umyte różyczki brokułów zblanszuj w osolonym wrzątku, osącz. Cordon bleu podawaj ozdobione brokułami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej