
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
500 gramów
2 łyżki
2 łyżki
4 plastry
4 plastry
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety natnij tak, aby w każdym powstała kieszonka.
Krok 2
Do każdego włóż po 1 plastrze sera i szynki, kieszonki zepnij wykałaczkami.
Krok 3
Z wierzchu natrzyj kotlety solą i pieprzem. Obtocz w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
Krok 4
Na dużej patelni rozgrzej olej i masło - smaż kotlety na złoty kolor.
Krok 5
Oczyszczone i umyte różyczki brokułów zblanszuj w osolonym wrzątku, osącz. Cordon bleu podawaj ozdobione brokułami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej