Cordon bleu z brokułami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 plastry

1 szczypta

4 plastry

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

500 gramów

2 sztuki

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety natnij tak, aby w każdym powstała kieszonka.

Krok 1

Do każdego włóż po 1 plastrze sera i szynki, kieszonki zepnij wykałaczkami.

Krok 1

Z wierzchu natrzyj kotlety solą i pieprzem. Obtocz w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej.

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej olej i masło - smaż kotlety na złoty kolor.

Krok 1

Oczyszczone i umyte różyczki brokułów zblanszuj w osolonym wrzątku, osącz. Cordon bleu podawaj ozdobione brokułami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej