Filety z dorsza w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z dorsza w sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

100 gramów

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

6 sztuk

180 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu do zapiekania rozpuść połowę masła, a następnie ułóż filety z ryby.

Krok 2

Cebule posiekaj i posyp filety. Dorzuć połowę kaparów. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Wlej wino, przykryj i piecz około 20 minut w temperaturze 160 stopni.

Krok 4

Przygotuj zasmażkę z mąki i reszty masła, rozprowadź sosem z zapiekanki i dodaj musztardę, posiekaną pietruszkę, resztę kaparów i jajka. Wszystko wymieszaj i polej rybę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z dorsza w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z dorsza w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z dorsza w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z dorsza w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z dorsza w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z dorsza w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z dorsza w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z dorsza w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej