
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
100 gramów
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
6 sztuk
180 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W naczyniu do zapiekania rozpuść połowę masła, a następnie ułóż filety z ryby.
Krok 2
Cebule posiekaj i posyp filety. Dorzuć połowę kaparów. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Wlej wino, przykryj i piecz około 20 minut w temperaturze 160 stopni.
Krok 4
Przygotuj zasmażkę z mąki i reszty masła, rozprowadź sosem z zapiekanki i dodaj musztardę, posiekaną pietruszkę, resztę kaparów i jajka. Wszystko wymieszaj i polej rybę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej