Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
100 gramów
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
6 sztuk
180 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W naczyniu do zapiekania rozpuść połowę masła, a następnie ułóż filety z ryby.
Krok 2
Cebule posiekaj i posyp filety. Dorzuć połowę kaparów. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Wlej wino, przykryj i piecz około 20 minut w temperaturze 160 stopni.
Krok 4
Przygotuj zasmażkę z mąki i reszty masła, rozprowadź sosem z zapiekanki i dodaj musztardę, posiekaną pietruszkę, resztę kaparów i jajka. Wszystko wymieszaj i polej rybę.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej