
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
100 gramów
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
6 sztuk
180 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W naczyniu do zapiekania rozpuść połowę masła, a następnie ułóż filety z ryby.
Krok 2
Cebule posiekaj i posyp filety. Dorzuć połowę kaparów. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Wlej wino, przykryj i piecz około 20 minut w temperaturze 160 stopni.
Krok 4
Przygotuj zasmażkę z mąki i reszty masła, rozprowadź sosem z zapiekanki i dodaj musztardę, posiekaną pietruszkę, resztę kaparów i jajka. Wszystko wymieszaj i polej rybę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej