Meksykański chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański chłodnik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2

4 sztuki

0.6 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w plasterki, a ziemniaki w kostkę, po czym włóż do wrzącego bulionu i gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie.

Krok 2

Dodaj łyżkę pietruszki, sól oraz pieprz, gotuj jeszcze około 10 minut.

Krok 3

Wystudź, zalej śmietaną. Schłódź w lodówce.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej