Meksykański chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański chłodnik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2

4 sztuki

0.6 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w plasterki, a ziemniaki w kostkę, po czym włóż do wrzącego bulionu i gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie.

Krok 2

Dodaj łyżkę pietruszki, sól oraz pieprz, gotuj jeszcze około 10 minut.

Krok 3

Wystudź, zalej śmietaną. Schłódź w lodówce.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej