Kurczak w białym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w białym winie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

5 dekagramów

1 sztuka

25 dekagramów

25 dekagramów

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso po umyciu i osuszeniu oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Cebulki białe i czerwone oraz dymki umyj i drobno pokrój. Boczek pokrój w kostkę.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso i boczek po czym dodaj dymki i cebulki i znowu lekko podsmażać. Wszystko podsmażać przez około 40 minut na małym ogniu.

Krok 5

Zalej białym winem, dodaj listek laurowy i rosół. Duś pod przykryciem ok. 30 min.

Krok 3

W rondelku zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

Krok 6

Wyjmij mięso z sosu i odłóż w ciepłe miejsce aby nie ostygł. Sos zagęść Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr Kurczaka włóż na talerz i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyki drobiowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej