Kurczak w białym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w białym winie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

5 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 kilogram

25 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso po umyciu i osuszeniu oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Cebulki białe i czerwone oraz dymki umyj i drobno pokrój. Boczek pokrój w kostkę.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso i boczek po czym dodaj dymki i cebulki i znowu lekko podsmażać. Wszystko podsmażać przez około 40 minut na małym ogniu.

Krok 5

Zalej białym winem, dodaj listek laurowy i rosół. Duś pod przykryciem ok. 30 min.

Krok 3

W rondelku zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

Krok 6

Wyjmij mięso z sosu i odłóż w ciepłe miejsce aby nie ostygł. Sos zagęść Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr Kurczaka włóż na talerz i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej