
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
5 dekagramów
1 sztuka
25 dekagramów
25 dekagramów
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso po umyciu i osuszeniu oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Cebulki białe i czerwone oraz dymki umyj i drobno pokrój. Boczek pokrój w kostkę.
Krok 4
Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso i boczek po czym dodaj dymki i cebulki i znowu lekko podsmażać. Wszystko podsmażać przez około 40 minut na małym ogniu.
Krok 5
Zalej białym winem, dodaj listek laurowy i rosół. Duś pod przykryciem ok. 30 min.
Krok 3
W rondelku zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.
Krok 6
Wyjmij mięso z sosu i odłóż w ciepłe miejsce aby nie ostygł. Sos zagęść Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr Kurczaka włóż na talerz i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej