
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
5 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
1 kilogram
25 dekagramów
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso po umyciu i osuszeniu oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Cebulki białe i czerwone oraz dymki umyj i drobno pokrój. Boczek pokrój w kostkę.
Krok 4
Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso i boczek po czym dodaj dymki i cebulki i znowu lekko podsmażać. Wszystko podsmażać przez około 40 minut na małym ogniu.
Krok 5
Zalej białym winem, dodaj listek laurowy i rosół. Duś pod przykryciem ok. 30 min.
Krok 3
W rondelku zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.
Krok 6
Wyjmij mięso z sosu i odłóż w ciepłe miejsce aby nie ostygł. Sos zagęść Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr Kurczaka włóż na talerz i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej