Pomidorowa z marchewką i ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z marchewką i ryżem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

200 gramów

3 litry

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotowujemy 2 litry wody, dodajemy kostki rosołowe Knorr. Marchewkę obieramy i kroimy w grube plastry. Wrzucamy do bulionu, gotujemy 20 minut.

Krok 2

W międzyczasie gotujemy ryż. Odcedzamy i nakładamy do miseczek.

Krok 3

Śmietanę mieszamy z koncentratem pomidorowym i dodajemy stopniowo do bulionu z marchewką. Zagotowujemy i możemy nalewać do miseczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczone pomidory
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej