Pomidorowa z marchewką i ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z marchewką i ryżem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

200 gramów

3 litry

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotowujemy 2 litry wody, dodajemy kostki rosołowe Knorr. Marchewkę obieramy i kroimy w grube plastry. Wrzucamy do bulionu, gotujemy 20 minut.

Krok 2

W międzyczasie gotujemy ryż. Odcedzamy i nakładamy do miseczek.

Krok 3

Śmietanę mieszamy z koncentratem pomidorowym i dodajemy stopniowo do bulionu z marchewką. Zagotowujemy i możemy nalewać do miseczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej