
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
200 gramów
3 litry
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotowujemy 2 litry wody, dodajemy kostki rosołowe Knorr. Marchewkę obieramy i kroimy w grube plastry. Wrzucamy do bulionu, gotujemy 20 minut.
Krok 2
W międzyczasie gotujemy ryż. Odcedzamy i nakładamy do miseczek.
Krok 3
Śmietanę mieszamy z koncentratem pomidorowym i dodajemy stopniowo do bulionu z marchewką. Zagotowujemy i możemy nalewać do miseczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej