Pomidorowa z marchewką i ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z marchewką i ryżem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 litry

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotowujemy 2 litry wody, dodajemy kostki rosołowe Knorr. Marchewkę obieramy i kroimy w grube plastry. Wrzucamy do bulionu, gotujemy 20 minut.

Krok 2

W międzyczasie gotujemy ryż. Odcedzamy i nakładamy do miseczek.

Krok 3

Śmietanę mieszamy z koncentratem pomidorowym i dodajemy stopniowo do bulionu z marchewką. Zagotowujemy i możemy nalewać do miseczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z marchewką i ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tofu z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej