
Składniki
500 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bób w przypadku mrożonego rozmrozić, sparzyć i obrać ze skórek. szynkę pokrój w paski.
Krok 2
Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie. Do cebuli dodać szynkę i lekko przyrumienić.
Krok 3
Dodać bób i wino. Gotować, aż wino odparuje.
Krok 4
Doprawić do smaku skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i podawaj.

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej