Popovers przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Popovers

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki miksujemy do gładkości.

Krok 2

Przygotowujemy foremki.

Krok 3

Napełniamy je do 2/3 wysokości.

Krok 4

Pieczemy w temperaturze 210ºC przez ok.20 minut, następnie obniżamy temperaturę do 180ºC i pieczemy dodatkowe 15 minut.

Krok 5

Podajemy gorące!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej