Popovers przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Popovers

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki miksujemy do gładkości.

Krok 2

Przygotowujemy foremki.

Krok 3

Napełniamy je do 2/3 wysokości.

Krok 4

Pieczemy w temperaturze 210ºC przez ok.20 minut, następnie obniżamy temperaturę do 180ºC i pieczemy dodatkowe 15 minut.

Krok 5

Podajemy gorące!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej