Popovers

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki miksujemy do gładkości.

Krok 2

Przygotowujemy foremki.

Krok 3

Napełniamy je do 2/3 wysokości.

Krok 4

Pieczemy w temperaturze 210ºC przez ok.20 minut, następnie obniżamy temperaturę do 180ºC i pieczemy dodatkowe 15 minut.

Krok 5

Podajemy gorące!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej