Składniki
null
null
null
85 gramów
1 sztuka
300 gramów
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odkrój końce bakłażana i pokrój go w plastry. Poprósz solą.
Krok 2
Osącz i zetrzyj Mozzarellę i parmezan.
Krok 3
Blachę do pieczenia wysmaruj oliwą, ułóż na niej pojedyńcza warstwę bakłażana. Posmaruj oliwą.
Krok 4
Nagrzej piekarnik do temperatury 250 stopni i piecz bakłażany przez 6 minut.
Krok 5
Przełóż warzywo do nacznia żaroodpornego, ułóż kolejną warstę bakłażanu, zalej sosem pomidorowym, posyp Mozzarellą. Przekładaj warstwy do wyczerpania składników. Ostatnią warsta powinien być sos pomidorowy, który należy obsypać mozzarellą.
Krok 6
Zapiekaj w piekarniku przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej