
Składniki
1 kilogram
3 łyżki
null
null
0.2 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
null
null
1 sztuka
5 ziaren
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę gotuj 10 minut w posolonym wrzątku z dodatkiem przypraw. Następnie pokrój na porcje.
Krok 2
Cebulę posiekaj, usmaż na maśle, oprósz mąką, wymieszaj i rozprowadzić zimnym bulionem Knorr.
Krok 3
Następnie dodaj chrzan i sok z cytryny. Dopraw solą i cukrem.
Krok 4
Gdy sos się zagotuje, odstaw z ognia i wlej śmietanę wymieszaną z żółtkami. Gorącą kiełbasę polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej