
Składniki
1 sztuka
5 ziaren
1 sztuka
null
0.2 szklanki
null
null
2 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
1 szklanka
null
1 kilogram
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę gotuj 10 minut w posolonym wrzątku z dodatkiem przypraw. Następnie pokrój na porcje.
Krok 2
Cebulę posiekaj, usmaż na maśle, oprósz mąką, wymieszaj i rozprowadzić zimnym bulionem Knorr.
Krok 3
Następnie dodaj chrzan i sok z cytryny. Dopraw solą i cukrem.
Krok 4
Gdy sos się zagotuje, odstaw z ognia i wlej śmietanę wymieszaną z żółtkami. Gorącą kiełbasę polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej