Składniki
1 sztuka
5 ziaren
1 sztuka
null
0.2 szklanki
null
null
2 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
1 szklanka
null
1 kilogram
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę gotuj 10 minut w posolonym wrzątku z dodatkiem przypraw. Następnie pokrój na porcje.
Krok 2
Cebulę posiekaj, usmaż na maśle, oprósz mąką, wymieszaj i rozprowadzić zimnym bulionem Knorr.
Krok 3
Następnie dodaj chrzan i sok z cytryny. Dopraw solą i cukrem.
Krok 4
Gdy sos się zagotuje, odstaw z ognia i wlej śmietanę wymieszaną z żółtkami. Gorącą kiełbasę polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej