Biała kiełbasa w sosie chrzanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 ziaren

1 sztuka

null

0.2 szklanki

null

null

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

1 szklanka

null

1 kilogram

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę gotuj 10 minut w posolonym wrzątku z dodatkiem przypraw. Następnie pokrój na porcje.

Krok 2

Cebulę posiekaj, usmaż na maśle, oprósz mąką, wymieszaj i rozprowadzić zimnym bulionem Knorr.

Krok 3

Następnie dodaj chrzan i sok z cytryny. Dopraw solą i cukrem.

Krok 4

Gdy sos się zagotuje, odstaw z ognia i wlej śmietanę wymieszaną z żółtkami. Gorącą kiełbasę polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej