Biała kiełbasa w sosie chrzanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 ziaren

1 sztuka

null

0.2 szklanki

null

null

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

1 szklanka

null

1 kilogram

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę gotuj 10 minut w posolonym wrzątku z dodatkiem przypraw. Następnie pokrój na porcje.

Krok 2

Cebulę posiekaj, usmaż na maśle, oprósz mąką, wymieszaj i rozprowadzić zimnym bulionem Knorr.

Krok 3

Następnie dodaj chrzan i sok z cytryny. Dopraw solą i cukrem.

Krok 4

Gdy sos się zagotuje, odstaw z ognia i wlej śmietanę wymieszaną z żółtkami. Gorącą kiełbasę polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej