Razowy chleb na drożdżach – Zobacz na przepisy.pl pixel

chleb razowy

Autor: Anna Fabiszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 szklanki

1 kilogram

50 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozmieszać z solą i cukrem.

Krok 2

Dodać wodę,resztę składników.

Krok 3

Wymieszać.

Krok 4

Ciasto włożyć na blaszkę(blaszkę trzeba posmarować lub włożyć papier do pieczenia ciasta).

Krok 5

Wstawić do piekarnika.

Krok 6

Piec w 200 stopniach Celsjusza przez 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej