Razowy chleb na drożdżach – Zobacz na przepisy.pl pixel

chleb razowy

Autor: Anna Fabiszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 kilogram

50 gramów

50 gramów

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozmieszać z solą i cukrem.

Krok 2

Dodać wodę,resztę składników.

Krok 3

Wymieszać.

Krok 4

Ciasto włożyć na blaszkę(blaszkę trzeba posmarować lub włożyć papier do pieczenia ciasta).

Krok 5

Wstawić do piekarnika.

Krok 6

Piec w 200 stopniach Celsjusza przez 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • chleb razowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej