
Składniki
1 kilogram
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 kilogram
50 gramów
50 gramów
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozmieszać z solą i cukrem.
Krok 2
Dodać wodę,resztę składników.
Krok 3
Wymieszać.
Krok 4
Ciasto włożyć na blaszkę(blaszkę trzeba posmarować lub włożyć papier do pieczenia ciasta).
Krok 5
Wstawić do piekarnika.
Krok 6
Piec w 200 stopniach Celsjusza przez 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej