
Składniki
1 kilogram
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 kilogram
50 gramów
50 gramów
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozmieszać z solą i cukrem.
Krok 2
Dodać wodę,resztę składników.
Krok 3
Wymieszać.
Krok 4
Ciasto włożyć na blaszkę(blaszkę trzeba posmarować lub włożyć papier do pieczenia ciasta).
Krok 5
Wstawić do piekarnika.
Krok 6
Piec w 200 stopniach Celsjusza przez 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej