Wyśmienity leszcz po polsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity leszcz po polsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

null

4 sztuki

null

null

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, pokrój w drobne kawałki i ugotuj razem z posiekaną, podsmażoną na tłuszczu cebulką.

Krok 2

Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu.

Krok 3

Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj i skrój w dzwonka.

Krok 4

Dodaj do wywaru i gotuj jeszcze przez 30 minut.

Krok 5

Osącz, przełóż na półmisek. Obłóż leszcza kawałkami warzyw i cząstkami ugotowanego na twardo jaja.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos grzybowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej