
Składniki
2 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
null
4 sztuki
null
null
1 pęczek
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę obierz, pokrój w drobne kawałki i ugotuj razem z posiekaną, podsmażoną na tłuszczu cebulką.
Krok 2
Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu.
Krok 3
Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj i skrój w dzwonka.
Krok 4
Dodaj do wywaru i gotuj jeszcze przez 30 minut.
Krok 5
Osącz, przełóż na półmisek. Obłóż leszcza kawałkami warzyw i cząstkami ugotowanego na twardo jaja.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej