Wyśmienity leszcz po polsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity leszcz po polsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

null

4 sztuki

null

null

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, pokrój w drobne kawałki i ugotuj razem z posiekaną, podsmażoną na tłuszczu cebulką.

Krok 2

Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu.

Krok 3

Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj i skrój w dzwonka.

Krok 4

Dodaj do wywaru i gotuj jeszcze przez 30 minut.

Krok 5

Osącz, przełóż na półmisek. Obłóż leszcza kawałkami warzyw i cząstkami ugotowanego na twardo jaja.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażony ryż z wołowiną
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej