Wyśmienity leszcz po polsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wyśmienity leszcz po polsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

null

4 sztuki

null

null

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, pokrój w drobne kawałki i ugotuj razem z posiekaną, podsmażoną na tłuszczu cebulką.

Krok 2

Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu.

Krok 3

Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj i skrój w dzwonka.

Krok 4

Dodaj do wywaru i gotuj jeszcze przez 30 minut.

Krok 5

Osącz, przełóż na półmisek. Obłóż leszcza kawałkami warzyw i cząstkami ugotowanego na twardo jaja.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej