Duszone ziemniaki z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z rybą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 pęczek

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i cebulę pokrój w kostkę, ziemniaki w plasterki.

Krok 3

Sos serowy Knorr przygotuj w/g wskazówek na opakowaniu. wlej do warzyw i duś do miękkości.

Krok 4

pokrojona na porcje filety oprósz mąką i przesmaż na oleju. Ułóż na talerzach rybę i ziemniaki, posyp posiekanymi koperkiem i pietruszką.

Krok 2

Na oliwie zeszklij cebulę, dodaj marchewkę i ziemniaki. smaż kilka minut.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej