Duszone ziemniaki z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z rybą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 pęczka

1 pęczek

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i cebulę pokrój w kostkę, ziemniaki w plasterki.

Krok 3

Sos serowy Knorr przygotuj w/g wskazówek na opakowaniu. wlej do warzyw i duś do miękkości.

Krok 4

pokrojona na porcje filety oprósz mąką i przesmaż na oleju. Ułóż na talerzach rybę i ziemniaki, posyp posiekanymi koperkiem i pietruszką.

Krok 2

Na oliwie zeszklij cebulę, dodaj marchewkę i ziemniaki. smaż kilka minut.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka zielona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej