Duszone ziemniaki z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z rybą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 pęczka

1 pęczek

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i cebulę pokrój w kostkę, ziemniaki w plasterki.

Krok 3

Sos serowy Knorr przygotuj w/g wskazówek na opakowaniu. wlej do warzyw i duś do miękkości.

Krok 4

pokrojona na porcje filety oprósz mąką i przesmaż na oleju. Ułóż na talerzach rybę i ziemniaki, posyp posiekanymi koperkiem i pietruszką.

Krok 2

Na oliwie zeszklij cebulę, dodaj marchewkę i ziemniaki. smaż kilka minut.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej