Koktajl krewetkowy z nektarynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl krewetkowy z nektarynką

Autor: Ewa Słaboszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

8 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz, zostaw ogonki, usuń jelito, umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Na patelni rozpuść masło, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, następnie krewetki, smaż około 3 minuty z każdej strony. Gotowe krewetki przełóż do miseczki, ostudź. Obierz ogonki, 4 szt zostaw z ogonkami do dekoracji. Krewetki pokrój na mniejsze kawałki.

Koktajl krewetkowy z nektarynką - Krok 1

Krok 2

Sałatę lodową opłucz, porwij na mniejsze kawałki, przełóż do kieliszka w którym będzie koktajl. Ogórka umyj, wytnij pestki, pokrój w kostkę. Nektarynkę umyj, pokrój na 12 części.

Koktajl krewetkowy z nektarynką - Krok 2

Krok 3

W miseczce wymieszaj składniki sosu koktajlowego. Do kieliszka w którym jest sałata lodowa dodaj ogórka zielonego pokrojonego, następnie polej wszystko sosem koktajlowym, na sos dodaj pokrojone krewetki, następnie 3 kawałki nektarynki. Udekoruj wszystko ulubionymi ziołami, kiełkami.

Koktajl krewetkowy z nektarynką - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej