Koktajl krewetkowy z nektarynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl krewetkowy z nektarynką

Autor: Ewa Słaboszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

8 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz, zostaw ogonki, usuń jelito, umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Na patelni rozpuść masło, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, następnie krewetki, smaż około 3 minuty z każdej strony. Gotowe krewetki przełóż do miseczki, ostudź. Obierz ogonki, 4 szt zostaw z ogonkami do dekoracji. Krewetki pokrój na mniejsze kawałki.

Koktajl krewetkowy z nektarynką - Krok 1

Krok 2

Sałatę lodową opłucz, porwij na mniejsze kawałki, przełóż do kieliszka w którym będzie koktajl. Ogórka umyj, wytnij pestki, pokrój w kostkę. Nektarynkę umyj, pokrój na 12 części.

Koktajl krewetkowy z nektarynką - Krok 2

Krok 3

W miseczce wymieszaj składniki sosu koktajlowego. Do kieliszka w którym jest sałata lodowa dodaj ogórka zielonego pokrojonego, następnie polej wszystko sosem koktajlowym, na sos dodaj pokrojone krewetki, następnie 3 kawałki nektarynki. Udekoruj wszystko ulubionymi ziołami, kiełkami.

Koktajl krewetkowy z nektarynką - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej