Koktajl krewetkowy z nektarynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl krewetkowy z nektarynką

Autor: Ewa Słaboszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

8 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz, zostaw ogonki, usuń jelito, umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Na patelni rozpuść masło, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, następnie krewetki, smaż około 3 minuty z każdej strony. Gotowe krewetki przełóż do miseczki, ostudź. Obierz ogonki, 4 szt zostaw z ogonkami do dekoracji. Krewetki pokrój na mniejsze kawałki.

Koktajl krewetkowy z nektarynką - Krok 1

Krok 2

Sałatę lodową opłucz, porwij na mniejsze kawałki, przełóż do kieliszka w którym będzie koktajl. Ogórka umyj, wytnij pestki, pokrój w kostkę. Nektarynkę umyj, pokrój na 12 części.

Koktajl krewetkowy z nektarynką - Krok 2

Krok 3

W miseczce wymieszaj składniki sosu koktajlowego. Do kieliszka w którym jest sałata lodowa dodaj ogórka zielonego pokrojonego, następnie polej wszystko sosem koktajlowym, na sos dodaj pokrojone krewetki, następnie 3 kawałki nektarynki. Udekoruj wszystko ulubionymi ziołami, kiełkami.

Koktajl krewetkowy z nektarynką - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl krewetkowy z nektarynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej