Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

400 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

200 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

0.5 pęczka

1 szczypta

1 łyżeczka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Mięso wymieszaj z 1/4 grzybów, jakiem i łyżką bułki tartej. Dopraw pieprzem, estragonem, majerankiem i Delikatem Knorr.

Krok 3

Z powstałej masy uformuj małe kotleciki i opanieruj w pozostałej bułce tartej.

Krok 4

Kotleciki usmaż na tłuszczu na złoty kolor.

Krok 1

Grzyby po oczyszczeniu, umyciu i odsączeniu pokrój. Cebulę posiekaj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj grzyby i przesmaż.

Krok 5

Pozostałe grzyby podlej mlekiem. Duś około 10 minut pod przykryciem na małym ogniu.

Krok 6

Dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotuj. Dopraw Delikatem Knorr i pieprzem. Podawaj kotleciki polane grzybami z ziemniakami lub ryżem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Malinowy sernik w pucharku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej