Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie
średnie
12 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 szklanki
200 mililitrów
1 łyżka
0.5 pęczka
1 szczypta
null
300 gramów
null
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Mięso wymieszaj z 1/4 grzybów, jakiem i łyżką bułki tartej. Dopraw pieprzem, estragonem, majerankiem i Delikatem Knorr.
Krok 3
Z powstałej masy uformuj małe kotleciki i opanieruj w pozostałej bułce tartej.
Krok 4
Kotleciki usmaż na tłuszczu na złoty kolor.
Krok 1
Grzyby po oczyszczeniu, umyciu i odsączeniu pokrój. Cebulę posiekaj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj grzyby i przesmaż.
Krok 5
Pozostałe grzyby podlej mlekiem. Duś około 10 minut pod przykryciem na małym ogniu.
Krok 6
Dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotuj. Dopraw Delikatem Knorr i pieprzem. Podawaj kotleciki polane grzybami z ziemniakami lub ryżem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej