Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

400 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

200 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

0.5 pęczka

1 szczypta

1 łyżeczka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Mięso wymieszaj z 1/4 grzybów, jakiem i łyżką bułki tartej. Dopraw pieprzem, estragonem, majerankiem i Delikatem Knorr.

Krok 3

Z powstałej masy uformuj małe kotleciki i opanieruj w pozostałej bułce tartej.

Krok 4

Kotleciki usmaż na tłuszczu na złoty kolor.

Krok 1

Grzyby po oczyszczeniu, umyciu i odsączeniu pokrój. Cebulę posiekaj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj grzyby i przesmaż.

Krok 5

Pozostałe grzyby podlej mlekiem. Duś około 10 minut pod przykryciem na małym ogniu.

Krok 6

Dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotuj. Dopraw Delikatem Knorr i pieprzem. Podawaj kotleciki polane grzybami z ziemniakami lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej