Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 szklanki

200 mililitrów

1 łyżka

0.5 pęczka

1 szczypta

null

300 gramów

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Mięso wymieszaj z 1/4 grzybów, jakiem i łyżką bułki tartej. Dopraw pieprzem, estragonem, majerankiem i Delikatem Knorr.

Krok 3

Z powstałej masy uformuj małe kotleciki i opanieruj w pozostałej bułce tartej.

Krok 4

Kotleciki usmaż na tłuszczu na złoty kolor.

Krok 1

Grzyby po oczyszczeniu, umyciu i odsączeniu pokrój. Cebulę posiekaj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj grzyby i przesmaż.

Krok 5

Pozostałe grzyby podlej mlekiem. Duś około 10 minut pod przykryciem na małym ogniu.

Krok 6

Dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotuj. Dopraw Delikatem Knorr i pieprzem. Podawaj kotleciki polane grzybami z ziemniakami lub ryżem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej