Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 szklanki

200 mililitrów

1 łyżka

0.5 pęczka

1 szczypta

null

300 gramów

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Mięso wymieszaj z 1/4 grzybów, jakiem i łyżką bułki tartej. Dopraw pieprzem, estragonem, majerankiem i Delikatem Knorr.

Krok 3

Z powstałej masy uformuj małe kotleciki i opanieruj w pozostałej bułce tartej.

Krok 4

Kotleciki usmaż na tłuszczu na złoty kolor.

Krok 1

Grzyby po oczyszczeniu, umyciu i odsączeniu pokrój. Cebulę posiekaj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj grzyby i przesmaż.

Krok 5

Pozostałe grzyby podlej mlekiem. Duś około 10 minut pod przykryciem na małym ogniu.

Krok 6

Dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotuj. Dopraw Delikatem Knorr i pieprzem. Podawaj kotleciki polane grzybami z ziemniakami lub ryżem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej