Kotlety schabowe w chipsowej panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety schabowe w chipsowej panierce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozbij, oprósz z obydwu stron lekko Przyprawą do wieprzowiny Knorr. odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Chipsy pokrusz, jajko roztrzep.

Krok 3

Panieruj w mące, roztrzepanym jajku a następnie w drobno pokruszonych chipsach.

Krok 4

Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety schabowe w chipsowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety schabowe w chipsowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety schabowe w chipsowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety schabowe w chipsowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety schabowe w chipsowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety schabowe w chipsowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety schabowe w chipsowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety schabowe w chipsowej panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej