Kotlety schabowe w chipsowej panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety schabowe w chipsowej panierce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozbij, oprósz z obydwu stron lekko Przyprawą do wieprzowiny Knorr. odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Chipsy pokrusz, jajko roztrzep.

Krok 3

Panieruj w mące, roztrzepanym jajku a następnie w drobno pokruszonych chipsach.

Krok 4

Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety schabowe w chipsowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety schabowe w chipsowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety schabowe w chipsowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety schabowe w chipsowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety schabowe w chipsowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety schabowe w chipsowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety schabowe w chipsowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety schabowe w chipsowej panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej