Kotlety z kapusty i mięsa mielonego i kaszy - przepis | Przepisy.pl pixel

Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

8 łyżek

3 łyżki

500 gramów

4 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój i zeszklij na oleju. Wszystkie składniki wraz z cebulą dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Ugnieć nieduże kotleciki i obtocz je w bułce tartej i obsmaż z obu stron.

Krok 3

Następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym , zalej gorącym sokiem pomieszanym z koncentratem pomidorowym i kostkami rosołowymi. Piecz przykryte w 180 stopniach około 1 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Meksykański kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej