Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy
średnie
7 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
4 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
8 łyżek
500 gramów
2 łyżki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój i zeszklij na oleju. Wszystkie składniki wraz z cebulą dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Ugnieć nieduże kotleciki i obtocz je w bułce tartej i obsmaż z obu stron.
Krok 3
Następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym , zalej gorącym sokiem pomieszanym z koncentratem pomidorowym i kostkami rosołowymi. Piecz przykryte w 180 stopniach około 1 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej