Kotlety z kapusty i mięsa mielonego i kaszy - przepis | Przepisy.pl pixel

Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

8 łyżek

3 łyżki

500 gramów

4 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój i zeszklij na oleju. Wszystkie składniki wraz z cebulą dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Ugnieć nieduże kotleciki i obtocz je w bułce tartej i obsmaż z obu stron.

Krok 3

Następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym , zalej gorącym sokiem pomieszanym z koncentratem pomidorowym i kostkami rosołowymi. Piecz przykryte w 180 stopniach około 1 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej