Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy
średnie
7 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
4 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
8 łyżek
500 gramów
2 łyżki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój i zeszklij na oleju. Wszystkie składniki wraz z cebulą dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Ugnieć nieduże kotleciki i obtocz je w bułce tartej i obsmaż z obu stron.
Krok 3
Następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym , zalej gorącym sokiem pomieszanym z koncentratem pomidorowym i kostkami rosołowymi. Piecz przykryte w 180 stopniach około 1 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej