Kotlety z kapusty i mięsa mielonego i kaszy - przepis | Przepisy.pl pixel

Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

4 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

8 łyżek

500 gramów

2 łyżki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój i zeszklij na oleju. Wszystkie składniki wraz z cebulą dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Ugnieć nieduże kotleciki i obtocz je w bułce tartej i obsmaż z obu stron.

Krok 3

Następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym , zalej gorącym sokiem pomieszanym z koncentratem pomidorowym i kostkami rosołowymi. Piecz przykryte w 180 stopniach około 1 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Peklowany schab w galarecie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej