Kotlety z kapusty i mięsa mielonego i kaszy - przepis | Przepisy.pl pixel

Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

8 łyżek

3 łyżki

500 gramów

4 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój i zeszklij na oleju. Wszystkie składniki wraz z cebulą dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Ugnieć nieduże kotleciki i obtocz je w bułce tartej i obsmaż z obu stron.

Krok 3

Następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym , zalej gorącym sokiem pomieszanym z koncentratem pomidorowym i kostkami rosołowymi. Piecz przykryte w 180 stopniach około 1 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej