Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy
średnie
7 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
4 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
8 łyżek
500 gramów
2 łyżki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój i zeszklij na oleju. Wszystkie składniki wraz z cebulą dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Ugnieć nieduże kotleciki i obtocz je w bułce tartej i obsmaż z obu stron.
Krok 3
Następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym , zalej gorącym sokiem pomieszanym z koncentratem pomidorowym i kostkami rosołowymi. Piecz przykryte w 180 stopniach około 1 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej