
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
4 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos czosnkowy. Zawartość węższej części opakowania rozmieszaj dokładnie z jogurtem i majonezem. Odstaw do lodówki.
Krok 2
Piersi pokrój w cienkie paski. Wymieszaj w misce z olejem oraz Fixem Knorr. Zamarynowane mięso usmaż na rozgrzanej patelni.
Krok 3
W misce połącz usmażone mięso, cebulę, kukurydzę, fasolę, pomidory oraz starty ser. Wszystko razem wymieszaj.
Krok 4
Przygotowany farsz nałóż na placki tortilli i zwiń, jak krokiety.
Krok 5
Zwinięte burritos opiecz na suchej, rozgrzanej patelni na złoty kolor. Przed podaniem pokrój pod skosem na pół. Podawaj z przygotowanym sosem.

Dobra rada:
Pokrój drobno kolendrę i dodaj do farszu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burritos z kurczakiem i warzywami
Wszechobecny zapach przypraw, słońce niemal przez cały rok, szerokie plaże i krystalicznie czysta woda – to Meksyk! Przenieście ten klimat do swojej kuchni, korzystając z przepisu na burrito z kurczakiem. Tradycyjne danie z pszennej tortilli i farszu jest pyszną propozycją na każdą okazję. Przepis na burrito z kurczakiem i warzywami to klasyczne wydanie typowej kuchni meksykańskiej, które z pewnością przypadnie Wam do gustu! Jak mawiają Meksykanie – buen provecho!
Dla kogo?
Burrito z kurczakiem i warzywami zachwyci każdego, niezależnie, czy jest miłośnikiem smaków Meksyku, czy dopiero rozpoczyna przygodę z tą kuchnią.
Na jaką okazję?
Przepis na burrito z kurczakiem jest idealną propozycją na obiad, a także na główne danie imprezowe.
Czy wiesz, że?
Burrito, w tradycyjnej wersji meksykańskiej, zawiera farsz z fasoli, ryżu lub mięsa. Amerykanie stworzyli swoją odmianę tego dania, dodając wiele innych składników.
Dla urozmaicenia:
Przygotowując burrito z kurczakiem, przepis możesz nieco zmodyfikować: do farszu dodaj drobno posiekaną kolendrę.