
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
4 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos czosnkowy. Zawartość węższej części opakowania rozmieszaj dokładnie z jogurtem i majonezem. Odstaw do lodówki.
Krok 2
Piersi pokrój w cienkie paski. Wymieszaj w misce z olejem oraz Fixem Knorr. Zamarynowane mięso usmaż na rozgrzanej patelni.
Krok 3
W misce połącz usmażone mięso, cebulę, kukurydzę, fasolę, pomidory oraz starty ser. Wszystko razem wymieszaj.
Krok 4
Przygotowany farsz nałóż na placki tortilli i zwiń, jak krokiety.
Krok 5
Zwinięte burritos opiecz na suchej, rozgrzanej patelni na złoty kolor. Przed podaniem pokrój pod skosem na pół. Podawaj z przygotowanym sosem.

Dobra rada:
Pokrój drobno kolendrę i dodaj do farszu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burritos z kurczakiem i warzywami
Wszechobecny zapach przypraw, słońce niemal przez cały rok, szerokie plaże i krystalicznie czysta woda – to Meksyk! Przenieście ten klimat do swojej kuchni, korzystając z przepisu na burrito z kurczakiem. Tradycyjne danie z pszennej tortilli i farszu jest pyszną propozycją na każdą okazję. Przepis na burrito z kurczakiem i warzywami to klasyczne wydanie typowej kuchni meksykańskiej, które z pewnością przypadnie Wam do gustu! Jak mawiają Meksykanie – buen provecho!
Dla kogo?
Burrito z kurczakiem i warzywami zachwyci każdego, niezależnie, czy jest miłośnikiem smaków Meksyku, czy dopiero rozpoczyna przygodę z tą kuchnią.
Na jaką okazję?
Przepis na burrito z kurczakiem jest idealną propozycją na obiad, a także na główne danie imprezowe.
Czy wiesz, że?
Burrito, w tradycyjnej wersji meksykańskiej, zawiera farsz z fasoli, ryżu lub mięsa. Amerykanie stworzyli swoją odmianę tego dania, dodając wiele innych składników.
Dla urozmaicenia:
Przygotowując burrito z kurczakiem, przepis możesz nieco zmodyfikować: do farszu dodaj drobno posiekaną kolendrę.


































