Burrito z kurczakiem i warzywami - przepis domowy | Przepisy.pl pixel

Burritos z kurczakiem i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
459 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

386 osób wydrukowało

Pobierz pdf

665 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos czosnkowy. Zawartość węższej części opakowania rozmieszaj dokładnie z jogurtem i majonezem. Odstaw do lodówki.

Krok 2

Piersi pokrój w cienkie paski. Wymieszaj w misce z olejem oraz Fixem Knorr. Zamarynowane mięso usmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 3

W misce połącz usmażone mięso, cebulę, kukurydzę, fasolę, pomidory oraz starty ser. Wszystko razem wymieszaj.

Krok 4

Przygotowany farsz nałóż na placki tortilli i zwiń, jak krokiety.

Krok 5

Zwinięte burritos opiecz na suchej, rozgrzanej patelni na złoty kolor. Przed podaniem pokrój pod skosem na pół. Podawaj z przygotowanym sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Pokrój drobno kolendrę i dodaj do farszu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burritos z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burritos z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burritos z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burritos z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burritos z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burritos z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burritos z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burritos z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burritos z kurczakiem i warzywamiBurritos z kurczakiem i warzywami

Wszechobecny zapach przypraw, słońce niemal przez cały rok, szerokie plaże i krystalicznie czysta woda – to Meksyk! Przenieście ten klimat do swojej kuchni, korzystając z przepisu na burrito z kurczakiem. Tradycyjne danie z pszennej tortilli i farszu jest pyszną propozycją na każdą okazję. Przepis na burrito z kurczakiem i warzywami to klasyczne wydanie typowej kuchni meksykańskiej, które z pewnością przypadnie Wam do gustu! Jak mawiają Meksykanie – buen provecho!

Dla kogo?

Burrito z kurczakiem i warzywami zachwyci każdego, niezależnie, czy jest miłośnikiem smaków Meksyku, czy dopiero rozpoczyna przygodę z tą kuchnią.

Na jaką okazję?

Przepis na burrito z kurczakiem jest idealną propozycją na obiad, a także na główne danie imprezowe.

Czy wiesz, że?

Burrito, w tradycyjnej wersji meksykańskiej, zawiera farsz z fasoli, ryżu lub mięsa. Amerykanie stworzyli swoją odmianę tego dania, dodając wiele innych składników.

Dla urozmaicenia:

Przygotowując burrito z kurczakiem, przepis możesz nieco zmodyfikować: do farszu dodaj drobno posiekaną kolendrę.