Burrito z kurczakiem i warzywami - przepis domowy | Przepisy.pl pixel

Burritos z kurczakiem i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
459 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

388 osób wydrukowało

Pobierz pdf

672 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos czosnkowy. Zawartość węższej części opakowania rozmieszaj dokładnie z jogurtem i majonezem. Odstaw do lodówki.

Krok 2

Piersi pokrój w cienkie paski. Wymieszaj w misce z olejem oraz Fixem Knorr. Zamarynowane mięso usmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 3

W misce połącz usmażone mięso, cebulę, kukurydzę, fasolę, pomidory oraz starty ser. Wszystko razem wymieszaj.

Krok 4

Przygotowany farsz nałóż na placki tortilli i zwiń, jak krokiety.

Krok 5

Zwinięte burritos opiecz na suchej, rozgrzanej patelni na złoty kolor. Przed podaniem pokrój pod skosem na pół. Podawaj z przygotowanym sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Pokrój drobno kolendrę i dodaj do farszu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burritos z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burritos z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burritos z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burritos z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burritos z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burritos z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burritos z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burritos z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burritos z kurczakiem i warzywamiBurritos z kurczakiem i warzywami

Wszechobecny zapach przypraw, słońce niemal przez cały rok, szerokie plaże i krystalicznie czysta woda – to Meksyk! Przenieście ten klimat do swojej kuchni, korzystając z przepisu na burrito z kurczakiem. Tradycyjne danie z pszennej tortilli i farszu jest pyszną propozycją na każdą okazję. Przepis na burrito z kurczakiem i warzywami to klasyczne wydanie typowej kuchni meksykańskiej, które z pewnością przypadnie Wam do gustu! Jak mawiają Meksykanie – buen provecho!

Dla kogo?

Burrito z kurczakiem i warzywami zachwyci każdego, niezależnie, czy jest miłośnikiem smaków Meksyku, czy dopiero rozpoczyna przygodę z tą kuchnią.

Na jaką okazję?

Przepis na burrito z kurczakiem jest idealną propozycją na obiad, a także na główne danie imprezowe.

Czy wiesz, że?

Burrito, w tradycyjnej wersji meksykańskiej, zawiera farsz z fasoli, ryżu lub mięsa. Amerykanie stworzyli swoją odmianę tego dania, dodając wiele innych składników.

Dla urozmaicenia:

Przygotowując burrito z kurczakiem, przepis możesz nieco zmodyfikować: do farszu dodaj drobno posiekaną kolendrę.