
Składniki
16 sztuk
200 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba ułóż na wyłożonej folią aluminiową blaszce.
Krok 2
Salami pokrój w plastry i ułóż na kromkach. Wierzch posmaruj sosem salsa i udekoruj grzanki ziarnami kukurydzy.
Krok 3
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 5-10 minut. Chleb powinien stać się chrupiący, a sos delikatnie odparować.
Krok 4
Udekoruj meksykańskie tosty listkami bazylii i podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej