Pikantne tosty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne tosty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

200 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba ułóż na wyłożonej folią aluminiową blaszce.

Krok 2

Salami pokrój w plastry i ułóż na kromkach. Wierzch posmaruj sosem salsa i udekoruj grzanki ziarnami kukurydzy.

Krok 3

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 5-10 minut. Chleb powinien stać się chrupiący, a sos delikatnie odparować.

Krok 4

Udekoruj meksykańskie tosty listkami bazylii i podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tiramisu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej