Pikantne tosty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne tosty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

200 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba ułóż na wyłożonej folią aluminiową blaszce.

Krok 2

Salami pokrój w plastry i ułóż na kromkach. Wierzch posmaruj sosem salsa i udekoruj grzanki ziarnami kukurydzy.

Krok 3

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 5-10 minut. Chleb powinien stać się chrupiący, a sos delikatnie odparować.

Krok 4

Udekoruj meksykańskie tosty listkami bazylii i podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej