
Składniki
1 sztuka
1 kilogram
500 gramów
5 sztuk
1 opakowanie
4 łyżki
250 gramów
null
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę posiekaj z margaryną, a następnie dodaj żółtka roztrzepane z cukrem pudrem, ocet i proszek do pieczenia.
Krok 2
Przygotuj ciasto, rozwałkuj je i wykrój foremką ciastka – jedne z dziurką, drugie całe.
Krok 3
Ciasteczka z dziurą zamocz w białku i kokosie. Upiecz. Po upieczeniu przełóż marmoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

























