
Składniki
1 sztuka
1 kilogram
500 gramów
5 sztuk
1 opakowanie
4 łyżki
250 gramów
null
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę posiekaj z margaryną, a następnie dodaj żółtka roztrzepane z cukrem pudrem, ocet i proszek do pieczenia.
Krok 2
Przygotuj ciasto, rozwałkuj je i wykrój foremką ciastka – jedne z dziurką, drugie całe.
Krok 3
Ciasteczka z dziurą zamocz w białku i kokosie. Upiecz. Po upieczeniu przełóż marmoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej