
Składniki
1 sztuka
1 kilogram
500 gramów
5 sztuk
1 opakowanie
4 łyżki
250 gramów
null
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę posiekaj z margaryną, a następnie dodaj żółtka roztrzepane z cukrem pudrem, ocet i proszek do pieczenia.
Krok 2
Przygotuj ciasto, rozwałkuj je i wykrój foremką ciastka – jedne z dziurką, drugie całe.
Krok 3
Ciasteczka z dziurą zamocz w białku i kokosie. Upiecz. Po upieczeniu przełóż marmoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej