Ciastka z kokosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciastka z kokosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

500 gramów

5 sztuk

1 opakowanie

4 łyżki

250 gramów

null

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę posiekaj z margaryną, a następnie dodaj żółtka roztrzepane z cukrem pudrem, ocet i proszek do pieczenia.

Krok 2

Przygotuj ciasto, rozwałkuj je i wykrój foremką ciastka – jedne z dziurką, drugie całe.

Krok 3

Ciasteczka z dziurą zamocz w białku i kokosie. Upiecz. Po upieczeniu przełóż marmoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciastka z kokosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pasta z tuńczyka i jajek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej