Gulasz z białym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z białym winem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

191 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 szklanka

1 sztuka

200 mililitrów

2 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka. Kurczaka w kostkę o boku 1,5 cm.

Gulasz z białym winem - Krok 1

Krok 2

Smaż mięso, aż będzie rumiane. Dodaj cebulę.

Gulasz z białym winem - Krok 2

Krok 3

Wlej wino i poczekaj chwilę, aż alkohol wyparuje.

Gulasz z białym winem - Krok 3

Krok 4

Wlej 200 ml wody oraz śmietanę i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz.

Gulasz z białym winem - Krok 4

Krok 5

Dodaj marchewkę z groszkiem. Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Danie możesz doprawić świeżo posiekaną natką pietruszki.

Gulasz z białym winem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z białym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z białym winemGulasz z białym winem

Marzy ci się delikatne danie, które smakuje wybornie i szlachetnie? Soczysty kurczak z warzywami w aksamitnym sosie z dodatkiem białego wina to propozycja dla ciebie. Potrawa tą zaskoczysz nawet najbardziej wymagających gości. Przepis na gulasz z białym winem sprawdzi się zwłaszcza na wszelkich przyjęciach i uroczystościach, a także za każdym razem, gdy szukasz dania wybornego i efektownego, które sprawi, że nie spędzisz w kuchni długich godzin. Wystarczy jedynie kilka składników, by wyczarować niezwykłą potrawę. Sekret tego dania tkwi w połączeniu smaku delikatnego mięsa kurczaka z białym winem. Wystarczy już niecała szklanka wina, by nadać potrawie niesamowitego aromatu – resztę możesz podać do kolacji. Taki sposób przyrządzania gulaszu najpełniej wydobędzie głębie smaku składników. Podawaj go na ciepło z ziemniakami, puszystą, sypką kasza lub pieczywem.