
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
1 szklanka
1 sztuka
200 mililitrów
2 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka. Kurczaka w kostkę o boku 1,5 cm.

Krok 2
Smaż mięso, aż będzie rumiane. Dodaj cebulę.

Krok 3
Wlej wino i poczekaj chwilę, aż alkohol wyparuje.

Krok 4
Wlej 200 ml wody oraz śmietanę i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz.

Krok 5
Dodaj marchewkę z groszkiem. Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Danie możesz doprawić świeżo posiekaną natką pietruszki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z białym winem
Marzy ci się delikatne danie, które smakuje wybornie i szlachetnie? Soczysty kurczak z warzywami w aksamitnym sosie z dodatkiem białego wina to propozycja dla ciebie. Potrawa tą zaskoczysz nawet najbardziej wymagających gości. Przepis na gulasz z białym winem sprawdzi się zwłaszcza na wszelkich przyjęciach i uroczystościach, a także za każdym razem, gdy szukasz dania wybornego i efektownego, które sprawi, że nie spędzisz w kuchni długich godzin. Wystarczy jedynie kilka składników, by wyczarować niezwykłą potrawę. Sekret tego dania tkwi w połączeniu smaku delikatnego mięsa kurczaka z białym winem. Wystarczy już niecała szklanka wina, by nadać potrawie niesamowitego aromatu – resztę możesz podać do kolacji. Taki sposób przyrządzania gulaszu najpełniej wydobędzie głębie smaku składników. Podawaj go na ciepło z ziemniakami, puszystą, sypką kasza lub pieczywem.


































