Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 litr
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę, cebulę i ziemniaki pokrój na ładne okrągłe plastry.
Krok 2
Następnie ułóż marchewkę i cebulę na przemian z ziemniakami w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3
Wodę zagotuj z Sosem do pieczeni ciemnym Knorr, sosem chutney i połową rozmarynu. Zalej sosem mięso i warzywa.
Krok 4
Przykryj naczynie żaroodporne folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 °C przez 75 minut.
Krok 5
Na ostatnie 15 minut pieczenia zdejmij folię. Potrawę podawaj udekorowaną gałązką rozmarynu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej