Gicz jagnięca z sosem chutney przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gicz jagnięca z sosem chutney

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 litr

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę, cebulę i ziemniaki pokrój na ładne okrągłe plastry.

Krok 2

Następnie ułóż marchewkę i cebulę na przemian z ziemniakami w naczyniu żaroodpornym.

Krok 3

Wodę zagotuj z Sosem do pieczeni ciemnym Knorr, sosem chutney i połową rozmarynu. Zalej sosem mięso i warzywa.

Krok 4

Przykryj naczynie żaroodporne folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 °C przez 75 minut.

Krok 5

Na ostatnie 15 minut pieczenia zdejmij folię. Potrawę podawaj udekorowaną gałązką rozmarynu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej