Gicz jagnięca z sosem chutney przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gicz jagnięca z sosem chutney

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

34 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 litr

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę, cebulę i ziemniaki pokrój na ładne okrągłe plastry.

Krok 2

Następnie ułóż marchewkę i cebulę na przemian z ziemniakami w naczyniu żaroodpornym.

Krok 3

Wodę zagotuj z Sosem do pieczeni ciemnym Knorr, sosem chutney i połową rozmarynu. Zalej sosem mięso i warzywa.

Krok 4

Przykryj naczynie żaroodporne folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 °C przez 75 minut.

Krok 5

Na ostatnie 15 minut pieczenia zdejmij folię. Potrawę podawaj udekorowaną gałązką rozmarynu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej