Gicz jagnięca z sosem chutney przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gicz jagnięca z sosem chutney

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 litr

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę, cebulę i ziemniaki pokrój na ładne okrągłe plastry.

Krok 2

Następnie ułóż marchewkę i cebulę na przemian z ziemniakami w naczyniu żaroodpornym.

Krok 3

Wodę zagotuj z Sosem do pieczeni ciemnym Knorr, sosem chutney i połową rozmarynu. Zalej sosem mięso i warzywa.

Krok 4

Przykryj naczynie żaroodporne folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 °C przez 75 minut.

Krok 5

Na ostatnie 15 minut pieczenia zdejmij folię. Potrawę podawaj udekorowaną gałązką rozmarynu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gicz jagnięca z sosem chutney - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej