
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 litr
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę, cebulę i ziemniaki pokrój na ładne okrągłe plastry.
Krok 2
Następnie ułóż marchewkę i cebulę na przemian z ziemniakami w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3
Wodę zagotuj z Sosem do pieczeni ciemnym Knorr, sosem chutney i połową rozmarynu. Zalej sosem mięso i warzywa.
Krok 4
Przykryj naczynie żaroodporne folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 °C przez 75 minut.
Krok 5
Na ostatnie 15 minut pieczenia zdejmij folię. Potrawę podawaj udekorowaną gałązką rozmarynu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























