
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 litr
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę, cebulę i ziemniaki pokrój na ładne okrągłe plastry.
Krok 2
Następnie ułóż marchewkę i cebulę na przemian z ziemniakami w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3
Wodę zagotuj z Sosem do pieczeni ciemnym Knorr, sosem chutney i połową rozmarynu. Zalej sosem mięso i warzywa.
Krok 4
Przykryj naczynie żaroodporne folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 °C przez 75 minut.
Krok 5
Na ostatnie 15 minut pieczenia zdejmij folię. Potrawę podawaj udekorowaną gałązką rozmarynu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej