Miruna duszona z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni parowej lub w natłuszczonym naczyniu do zapiekania ułóż warzywa, a na nich pokrojony filet z miruny posypany Delikatem. Przykryj naczynie pokrywką.

Krok 2

Patelnię postaw na średnim ogniu, a jeśli używasz naczynia żaroodpornego, to wstaw je do piekarnika nagrzanego do 180°C. Duś około 30 minut. Czas duszenia/pieczenia zależy od grubości warstwy warzyw i filetu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej