Miruna duszona z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miruna duszona z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni parowej lub w natłuszczonym naczyniu do zapiekania ułóż warzywa, a na nich pokrojony filet z miruny posypany Delikatem. Przykryj naczynie pokrywką.

Krok 2

Patelnię postaw na średnim ogniu, a jeśli używasz naczynia żaroodpornego, to wstaw je do piekarnika nagrzanego do 180°C. Duś około 30 minut. Czas duszenia/pieczenia zależy od grubości warstwy warzyw i filetu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej