Miruna duszona z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miruna duszona z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni parowej lub w natłuszczonym naczyniu do zapiekania ułóż warzywa, a na nich pokrojony filet z miruny posypany Delikatem. Przykryj naczynie pokrywką.

Krok 2

Patelnię postaw na średnim ogniu, a jeśli używasz naczynia żaroodpornego, to wstaw je do piekarnika nagrzanego do 180°C. Duś około 30 minut. Czas duszenia/pieczenia zależy od grubości warstwy warzyw i filetu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej