Miruna duszona z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miruna duszona z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

4

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni parowej lub w natłuszczonym naczyniu do zapiekania ułóż warzywa, a na nich pokrojony filet z miruny posypany Delikatem. Przykryj naczynie pokrywką.

Krok 2

Patelnię postaw na średnim ogniu, a jeśli używasz naczynia żaroodpornego, to wstaw je do piekarnika nagrzanego do 180°C. Duś około 30 minut. Czas duszenia/pieczenia zależy od grubości warstwy warzyw i filetu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej