Miruna duszona z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miruna duszona z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni parowej lub w natłuszczonym naczyniu do zapiekania ułóż warzywa, a na nich pokrojony filet z miruny posypany Delikatem. Przykryj naczynie pokrywką.

Krok 2

Patelnię postaw na średnim ogniu, a jeśli używasz naczynia żaroodpornego, to wstaw je do piekarnika nagrzanego do 180°C. Duś około 30 minut. Czas duszenia/pieczenia zależy od grubości warstwy warzyw i filetu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miruna duszona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
13 osób ogląda przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej