
Składniki
null
null szczypt
2 sztuki
null szczypt
4 łyżki
5 sztuk
4 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, odcedź i obierz ze skorupek, potnij w plasterki.
Krok 2
Z combra wytnij filety i rozbij je delikatnie tłuczkiem, skrop olejem, oprósz odrobiną posiekanego czosnku, przyprawami i mąką.
Krok 3
Majonez schłodź w lodówce razem z pozostałym posiekanym czosnkiem.
Krok 4
Filety królicze smaż na rozgrzanym grillu przez 20 minut, mięso powinno być miękkie.
Krok 5
Ułóż plasterki jajka na filetach, posmaruj majonezem i zostaw jeszcze na kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej