Filety po brneńsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety po brneńsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null szczypt

2 sztuki

null szczypt

4 łyżki

5 sztuk

4 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, odcedź i obierz ze skorupek, potnij w plasterki.

Krok 2

Z combra wytnij filety i rozbij je delikatnie tłuczkiem, skrop olejem, oprósz odrobiną posiekanego czosnku, przyprawami i mąką.

Krok 3

Majonez schłodź w lodówce razem z pozostałym posiekanym czosnkiem.

Krok 4

Filety królicze smaż na rozgrzanym grillu przez 20 minut, mięso powinno być miękkie.

Krok 5

Ułóż plasterki jajka na filetach, posmaruj majonezem i zostaw jeszcze na kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety po brneńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety po brneńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety po brneńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety po brneńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety po brneńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety po brneńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety po brneńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety po brneńsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej