
Składniki
null
null szczypt
2 sztuki
null szczypt
4 łyżki
5 sztuk
4 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, odcedź i obierz ze skorupek, potnij w plasterki.
Krok 2
Z combra wytnij filety i rozbij je delikatnie tłuczkiem, skrop olejem, oprósz odrobiną posiekanego czosnku, przyprawami i mąką.
Krok 3
Majonez schłodź w lodówce razem z pozostałym posiekanym czosnkiem.
Krok 4
Filety królicze smaż na rozgrzanym grillu przez 20 minut, mięso powinno być miękkie.
Krok 5
Ułóż plasterki jajka na filetach, posmaruj majonezem i zostaw jeszcze na kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej