Gorący kociołek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gorący kociołek

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

5

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju wraz z drobno pokrojoną cebulą. Dodajemy 2 szklanki wody, bulionetki i dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie.

Krok 2

Paprykę kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do mięsa.

Krok 3

Dodajemy koncentrat i przyprawy. Mieszamy. Gotujemy jeszcze przez kilka minut.

Krok 4

Podajemy z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gorący kociołek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gorący kociołek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gorący kociołek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gorący kociołek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gorący kociołek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gorący kociołek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gorący kociołek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gorący kociołek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej