Składniki
0.5 kilograma
3 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju wraz z drobno pokrojoną cebulą. Dodajemy 2 szklanki wody, bulionetki i dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie.
Krok 2
Paprykę kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do mięsa.
Krok 3
Dodajemy koncentrat i przyprawy. Mieszamy. Gotujemy jeszcze przez kilka minut.
Krok 4
Podajemy z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej