Gorący kociołek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gorący kociołek

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

5

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju wraz z drobno pokrojoną cebulą. Dodajemy 2 szklanki wody, bulionetki i dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie.

Krok 2

Paprykę kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do mięsa.

Krok 3

Dodajemy koncentrat i przyprawy. Mieszamy. Gotujemy jeszcze przez kilka minut.

Krok 4

Podajemy z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gorący kociołek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gorący kociołek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gorący kociołek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gorący kociołek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gorący kociołek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gorący kociołek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gorący kociołek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gorący kociołek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej