Gorący kociołek

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

3 sztuki

0.5 kilograma

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju wraz z drobno pokrojoną cebulą. Dodajemy 2 szklanki wody, bulionetki i dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie.

Krok 2

Paprykę kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do mięsa.

Krok 3

Dodajemy koncentrat i przyprawy. Mieszamy. Gotujemy jeszcze przez kilka minut.

Krok 4

Podajemy z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Placuszki warzywne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej