
Składniki
0.5 kilograma
3 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju wraz z drobno pokrojoną cebulą. Dodajemy 2 szklanki wody, bulionetki i dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie.
Krok 2
Paprykę kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do mięsa.
Krok 3
Dodajemy koncentrat i przyprawy. Mieszamy. Gotujemy jeszcze przez kilka minut.
Krok 4
Podajemy z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































