
Składniki
0.5 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
null
0.5 szklanki
null
0.7 szklanki
null
2 łyżki
1 sztuka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i odstaw na kilka minut.
Krok 2
Warzywa umyj, oczyść, obierz i potnij w cienkie paseczki.
Krok 3
Przełóż na dno wysmarowanego tłuszczem naczynia o zapiekania lub blaszki, ułóż na wierzchu filety z turbota, oprósz solą i pieprzem.
Krok 4
Obłóż płatkami masła, zawiń folią aluminiową i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.
Krok 5
Rybę wyłóż na talerz razem z warzywami, natomiast pozostały po pieczeniu sos przełóż do rondelka, zagotuj i wymieszaj z ubitą śmietaną razem z żółtkiem. Dopraw do smaku, w razie potrzeby zagęść.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej