Ryba po kapitańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po kapitańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

null

0.5 szklanki

null

0.7 szklanki

null

2 łyżki

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i odstaw na kilka minut.

Krok 2

Warzywa umyj, oczyść, obierz i potnij w cienkie paseczki.

Krok 3

Przełóż na dno wysmarowanego tłuszczem naczynia o zapiekania lub blaszki, ułóż na wierzchu filety z turbota, oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Obłóż płatkami masła, zawiń folią aluminiową i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.

Krok 5

Rybę wyłóż na talerz razem z warzywami, natomiast pozostały po pieczeniu sos przełóż do rondelka, zagotuj i wymieszaj z ubitą śmietaną razem z żółtkiem. Dopraw do smaku, w razie potrzeby zagęść.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej