Ryba po kapitańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po kapitańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

null

null

0.5 szklanki

0.7 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i odstaw na kilka minut.

Krok 2

Warzywa umyj, oczyść, obierz i potnij w cienkie paseczki.

Krok 3

Przełóż na dno wysmarowanego tłuszczem naczynia o zapiekania lub blaszki, ułóż na wierzchu filety z turbota, oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Obłóż płatkami masła, zawiń folią aluminiową i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.

Krok 5

Rybę wyłóż na talerz razem z warzywami, natomiast pozostały po pieczeniu sos przełóż do rondelka, zagotuj i wymieszaj z ubitą śmietaną razem z żółtkiem. Dopraw do smaku, w razie potrzeby zagęść.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Curry z kurczakiem
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej