Ryba po kapitańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po kapitańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

null

0.5 szklanki

null

0.7 szklanki

null

2 łyżki

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i odstaw na kilka minut.

Krok 2

Warzywa umyj, oczyść, obierz i potnij w cienkie paseczki.

Krok 3

Przełóż na dno wysmarowanego tłuszczem naczynia o zapiekania lub blaszki, ułóż na wierzchu filety z turbota, oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Obłóż płatkami masła, zawiń folią aluminiową i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.

Krok 5

Rybę wyłóż na talerz razem z warzywami, natomiast pozostały po pieczeniu sos przełóż do rondelka, zagotuj i wymieszaj z ubitą śmietaną razem z żółtkiem. Dopraw do smaku, w razie potrzeby zagęść.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dolma
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej