Wegański Poke Bowl (hawajska miska pełna rozmaitości)
NOWY PRZEPIS
łatwe
7 osób zapisało
Składniki
1 opakowanie
150 gramów
0.5 sztuki
1 pęczek
100 gramów
100 gramów
10 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż do sushi zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Przygotuj wegański Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Ugotowany ryż podziel na dwie miski.
Krok 2
Fasolkę edamame wrzuć do wrzątku i gotuj przez 3 minuty. Następnie odcedź, wystudź w zimnej wodzie i obierz.
Krok 3
Rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki. Ogórka pokrój tak samo lecz wzdłuż. Warzywa połóż obok ryżu w misce.
Krok 4
Wymieszaj ocet balsamiczny z miodem i łyżką wody. Dopraw solą oraz pieprzem i polej sosem warzywa w misce.
Krok 5
Sznycle pokrój w paski i ułóż w misce obok warzyw i ryżu. Sznycle skrop sosem sriracha. Na końcu połóż sałatkę wakame i posyp prażonym sezamem oraz fasolką.
Dobra rada:
Do dania typu poke bowl pasują dowolne warzywa. Dodaj również sok z świeżej limonki oraz listki kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wegański Poke Bowl (hawajska miska pełna rozmaitości)
Mimo że kuchnia hawajska nie jest zbyt popularna w naszym kraju, warto czasami sięgnąć do potraw serwowanych na tych wyspach. Dlaczego? Wyróżniają się wyjątkowym smakiem i bogatym aromatem, są kolorowe i różnorodne. Nie musicie podróżować na Hawaje, aby spróbować pysznej potrawy inspirowanej tamtejszą kuchnią. Dziś chcemy wam polecić Poke Bowl, czyli hawajską miskę rozmaitości, w której znajdziecie zarówno wegetariańską alternatywę mięsa, ryż, warzywa, jak i aromatyczny sos. Smacznego!
Dla kogo?
Poke Bowl jest idealnym daniem dla każdego miłośnika różnorodności i oryginalności w kuchni. Z uwagi na wykorzystanie jedynie składników roślinnych, hawajska miska świetnie wpisuje się w menu wegetariańskie.
Na jaką okazję?
Na każdą! Poke Bowl to idealna propozycja na śniadanie, drugie śniadanie, obiad, ale także na lunch zabierany do pracy. Doskonale sprawdzi się również w roli przekąski.
Czy wiesz, że?
Ryż do sushi to jego specjalna odmiana, którą wyróżnia większa kleistość.
Dla urozmaicenia:
Doskonałym dodatkiem do Poke Bowl są różnorodne warzywa. Aby podkreślić egzotyczny smak potrawy, nie zapomnijcie o limonce oraz posiekanej świeżej kolendrze.