Wegański Poke Bowl (hawajska miska pełna rozmaitości) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegański Poke Bowl (hawajska miska pełna rozmaitości)

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

150 gramów

0.5 sztuki

1 pęczek

100 gramów

100 gramów

10 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż do sushi zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Przygotuj wegański Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Ugotowany ryż podziel na dwie miski.

Krok 2

Fasolkę edamame wrzuć do wrzątku i gotuj przez 3 minuty. Następnie odcedź, wystudź w zimnej wodzie i obierz.

Krok 3

Rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki. Ogórka pokrój tak samo lecz wzdłuż. Warzywa połóż obok ryżu w misce.

Krok 4

Wymieszaj ocet balsamiczny z miodem i łyżką wody. Dopraw solą oraz pieprzem i polej sosem warzywa w misce.

Krok 5

Sznycle pokrój w paski i ułóż w misce obok warzyw i ryżu. Sznycle skrop sosem sriracha. Na końcu połóż sałatkę wakame i posyp prażonym sezamem oraz fasolką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do dania typu poke bowl pasują dowolne warzywa. Dodaj również sok z świeżej limonki oraz listki kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegański Poke Bowl  (hawajska miska pełna rozmaitości)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegański Poke Bowl  (hawajska miska pełna rozmaitości)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegański Poke Bowl  (hawajska miska pełna rozmaitości)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegański Poke Bowl  (hawajska miska pełna rozmaitości)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegański Poke Bowl  (hawajska miska pełna rozmaitości)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegański Poke Bowl  (hawajska miska pełna rozmaitości)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegański Poke Bowl  (hawajska miska pełna rozmaitości)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegański Poke Bowl  (hawajska miska pełna rozmaitości)  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegański Poke Bowl  (hawajska miska pełna rozmaitości) Wegański Poke Bowl (hawajska miska pełna rozmaitości)

Mimo że kuchnia hawajska nie jest zbyt popularna w naszym kraju, warto czasami sięgnąć do potraw serwowanych na tych wyspach. Dlaczego? Wyróżniają się wyjątkowym smakiem i bogatym aromatem, są kolorowe i różnorodne. Nie musicie podróżować na Hawaje, aby spróbować pysznej potrawy inspirowanej tamtejszą kuchnią. Dziś chcemy wam polecić Poke Bowl, czyli hawajską miskę rozmaitości, w której znajdziecie zarówno wegetariańską alternatywę mięsa, ryż, warzywa, jak i aromatyczny sos. Smacznego!

Dla kogo?

Poke Bowl jest idealnym daniem dla każdego miłośnika różnorodności i oryginalności w kuchni. Z uwagi na wykorzystanie jedynie składników roślinnych, hawajska miska świetnie wpisuje się w menu wegetariańskie.

Na jaką okazję?

Na każdą! Poke Bowl to idealna propozycja na śniadanie, drugie śniadanie, obiad, ale także na lunch zabierany do pracy. Doskonale sprawdzi się również w roli przekąski.

Czy wiesz, że?

Ryż do sushi to jego specjalna odmiana, którą wyróżnia większa kleistość.

Dla urozmaicenia:

Doskonałym dodatkiem do Poke Bowl są różnorodne warzywa. Aby podkreślić egzotyczny smak potrawy, nie zapomnijcie o limonce oraz posiekanej świeżej kolendrze.