Wegański Poke Bowl (hawajska miska pełna rozmaitości)
NOWY PRZEPIS
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
150 gramów
0.5 sztuki
1 pęczek
100 gramów
100 gramów
10 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż do sushi zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Przygotuj wegański Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Ugotowany ryż podziel na dwie miski.
Krok 2
Fasolkę edamame wrzuć do wrzątku i gotuj przez 3 minuty. Następnie odcedź, wystudź w zimnej wodzie i obierz.
Krok 3
Rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki. Ogórka pokrój tak samo lecz wzdłuż. Warzywa połóż obok ryżu w misce.
Krok 4
Wymieszaj ocet balsamiczny z miodem i łyżką wody. Dopraw solą oraz pieprzem i polej sosem warzywa w misce.
Krok 5
Sznycle pokrój w paski i ułóż w misce obok warzyw i ryżu. Sznycle skrop sosem sriracha. Na końcu połóż sałatkę wakame i posyp prażonym sezamem oraz fasolką.

Dobra rada:
Do dania typu poke bowl pasują dowolne warzywa. Dodaj również sok z świeżej limonki oraz listki kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wegański Poke Bowl (hawajska miska pełna rozmaitości)
Mimo że kuchnia hawajska nie jest zbyt popularna w naszym kraju, warto czasami sięgnąć do potraw serwowanych na tych wyspach. Dlaczego? Wyróżniają się wyjątkowym smakiem i bogatym aromatem, są kolorowe i różnorodne. Nie musicie podróżować na Hawaje, aby spróbować pysznej potrawy inspirowanej tamtejszą kuchnią. Dziś chcemy wam polecić Poke Bowl, czyli hawajską miskę rozmaitości, w której znajdziecie zarówno wegetariańską alternatywę mięsa, ryż, warzywa, jak i aromatyczny sos. Smacznego!
Dla kogo?
Poke Bowl jest idealnym daniem dla każdego miłośnika różnorodności i oryginalności w kuchni. Z uwagi na wykorzystanie jedynie składników roślinnych, hawajska miska świetnie wpisuje się w menu wegetariańskie.
Na jaką okazję?
Na każdą! Poke Bowl to idealna propozycja na śniadanie, drugie śniadanie, obiad, ale także na lunch zabierany do pracy. Doskonale sprawdzi się również w roli przekąski.
Czy wiesz, że?
Ryż do sushi to jego specjalna odmiana, którą wyróżnia większa kleistość.
Dla urozmaicenia:
Doskonałym dodatkiem do Poke Bowl są różnorodne warzywa. Aby podkreślić egzotyczny smak potrawy, nie zapomnijcie o limonce oraz posiekanej świeżej kolendrze.