
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
null
400 gramów
null
2 łyżki
400 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek, cebulę obierz i posiekaj. Do mięsa dodaj 1 cebulę, jajko, tartą bułkę i 2 łyżki wody. Dopraw pieprzem i Delikatem Knorr Wyrób jednolitą masę.
Krok 2
Z przygotowanego mięsa uformuj niewielkie kuleczki i podsmaż je w 2 łyżkach rozgrzanego oleju.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente. Resztę cebuli i czosnku zeszklij na jednej łyżce oleju. Dodaj pomidory razem z zalewą i zagotuj.
Krok 4
Dopraw do smaku Delikatem Knorr, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Krok 5
Cały czas mieszając gotuj do momentu aż sos lekko zastygnie. Połącz go z pulpecikami. Odcedzony makaron rozłóż na talerze i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej