
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
null
400 gramów
null
2 łyżki
400 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek, cebulę obierz i posiekaj. Do mięsa dodaj 1 cebulę, jajko, tartą bułkę i 2 łyżki wody. Dopraw pieprzem i Delikatem Knorr Wyrób jednolitą masę.
Krok 2
Z przygotowanego mięsa uformuj niewielkie kuleczki i podsmaż je w 2 łyżkach rozgrzanego oleju.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente. Resztę cebuli i czosnku zeszklij na jednej łyżce oleju. Dodaj pomidory razem z zalewą i zagotuj.
Krok 4
Dopraw do smaku Delikatem Knorr, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Krok 5
Cały czas mieszając gotuj do momentu aż sos lekko zastygnie. Połącz go z pulpecikami. Odcedzony makaron rozłóż na talerze i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej