Kąski w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kąski w pomidorach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

null

400 gramów

null

2 łyżki

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek, cebulę obierz i posiekaj. Do mięsa dodaj 1 cebulę, jajko, tartą bułkę i 2 łyżki wody. Dopraw pieprzem i Delikatem Knorr Wyrób jednolitą masę.

Krok 2

Z przygotowanego mięsa uformuj niewielkie kuleczki i podsmaż je w 2 łyżkach rozgrzanego oleju.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente. Resztę cebuli i czosnku zeszklij na jednej łyżce oleju. Dodaj pomidory razem z zalewą i zagotuj.

Krok 4

Dopraw do smaku Delikatem Knorr, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.

Krok 5

Cały czas mieszając gotuj do momentu aż sos lekko zastygnie. Połącz go z pulpecikami. Odcedzony makaron rozłóż na talerze i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej