Kąski w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kąski w pomidorach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

null

400 gramów

null

2 łyżki

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek, cebulę obierz i posiekaj. Do mięsa dodaj 1 cebulę, jajko, tartą bułkę i 2 łyżki wody. Dopraw pieprzem i Delikatem Knorr Wyrób jednolitą masę.

Krok 2

Z przygotowanego mięsa uformuj niewielkie kuleczki i podsmaż je w 2 łyżkach rozgrzanego oleju.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente. Resztę cebuli i czosnku zeszklij na jednej łyżce oleju. Dodaj pomidory razem z zalewą i zagotuj.

Krok 4

Dopraw do smaku Delikatem Knorr, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.

Krok 5

Cały czas mieszając gotuj do momentu aż sos lekko zastygnie. Połącz go z pulpecikami. Odcedzony makaron rozłóż na talerze i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kąski w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej