Fajitas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fajitas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

150 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

300 mililitrów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

300 mililitrów

4 sztuki

0.5 łyżeczki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż.

Krok 2

Do soku pomarańczowego dodaj ocet, oliwę, oregano, czosnek, sól, rozmaryn, pieprz, liść laurowy i paprykę. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

W marynacie umieść piersi z kurczaka i odstaw na noc.

Krok 4

Następnego dnia cebulę posiekaj, a mięso osącz, rozbij i podsmaż razem na patelni.

Krok 5

Pomidory pokrój w plastry.

Krok 6

Mięsem nadziej tortille, połóż na nim liście sałaty, pomidory, zwiń i polej każdą odrobiną marynaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Włoskie szaszłyki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej