Fajitas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fajitas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

150 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

300 mililitrów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

300 mililitrów

4 sztuki

0.5 łyżeczki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż.

Krok 2

Do soku pomarańczowego dodaj ocet, oliwę, oregano, czosnek, sól, rozmaryn, pieprz, liść laurowy i paprykę. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

W marynacie umieść piersi z kurczaka i odstaw na noc.

Krok 4

Następnego dnia cebulę posiekaj, a mięso osącz, rozbij i podsmaż razem na patelni.

Krok 5

Pomidory pokrój w plastry.

Krok 6

Mięsem nadziej tortille, połóż na nim liście sałaty, pomidory, zwiń i polej każdą odrobiną marynaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej