Składniki
0.5 sztuki
150 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
300 mililitrów
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
300 mililitrów
4 sztuki
0.5 łyżeczki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż.
Krok 2
Do soku pomarańczowego dodaj ocet, oliwę, oregano, czosnek, sól, rozmaryn, pieprz, liść laurowy i paprykę. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
W marynacie umieść piersi z kurczaka i odstaw na noc.
Krok 4
Następnego dnia cebulę posiekaj, a mięso osącz, rozbij i podsmaż razem na patelni.
Krok 5
Pomidory pokrój w plastry.
Krok 6
Mięsem nadziej tortille, połóż na nim liście sałaty, pomidory, zwiń i polej każdą odrobiną marynaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej