
Składniki
0.5 sztuki
150 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
300 mililitrów
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
300 mililitrów
4 sztuki
0.5 łyżeczki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż.
Krok 2
Do soku pomarańczowego dodaj ocet, oliwę, oregano, czosnek, sól, rozmaryn, pieprz, liść laurowy i paprykę. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
W marynacie umieść piersi z kurczaka i odstaw na noc.
Krok 4
Następnego dnia cebulę posiekaj, a mięso osącz, rozbij i podsmaż razem na patelni.
Krok 5
Pomidory pokrój w plastry.
Krok 6
Mięsem nadziej tortille, połóż na nim liście sałaty, pomidory, zwiń i polej każdą odrobiną marynaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej