Fajitas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fajitas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

150 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

300 mililitrów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

300 mililitrów

4 sztuki

0.5 łyżeczki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż.

Krok 2

Do soku pomarańczowego dodaj ocet, oliwę, oregano, czosnek, sól, rozmaryn, pieprz, liść laurowy i paprykę. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

W marynacie umieść piersi z kurczaka i odstaw na noc.

Krok 4

Następnego dnia cebulę posiekaj, a mięso osącz, rozbij i podsmaż razem na patelni.

Krok 5

Pomidory pokrój w plastry.

Krok 6

Mięsem nadziej tortille, połóż na nim liście sałaty, pomidory, zwiń i polej każdą odrobiną marynaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fajitas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej