
Składniki
0.5 sztuki
150 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
300 mililitrów
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
300 mililitrów
4 sztuki
0.5 łyżeczki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż.
Krok 2
Do soku pomarańczowego dodaj ocet, oliwę, oregano, czosnek, sól, rozmaryn, pieprz, liść laurowy i paprykę. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
W marynacie umieść piersi z kurczaka i odstaw na noc.
Krok 4
Następnego dnia cebulę posiekaj, a mięso osącz, rozbij i podsmaż razem na patelni.
Krok 5
Pomidory pokrój w plastry.
Krok 6
Mięsem nadziej tortille, połóż na nim liście sałaty, pomidory, zwiń i polej każdą odrobiną marynaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej