Spaghetti po neapolitańsku - makaron: włoskie | Przepisy.pl pixel

Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

30 gramów

5 sztuk

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie.

Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i łyżką oliwy z oliwek, po czym zagotuj. Dodaj pokrojone na pół pomidorki cherry,cebulę oraz bazylię i gotuj jeszcze chwilę na wolnym ogniu.

Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - Krok 2

Krok 3

Makaron wymieszaj z gotowym sosem, podawaj posypany startym serem i udekorowany listkami świeżej bazylii.

Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej