Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku
łatwe
30 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
30 gramów
5 sztuk
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i łyżką oliwy z oliwek, po czym zagotuj. Dodaj pokrojone na pół pomidorki cherry,cebulę oraz bazylię i gotuj jeszcze chwilę na wolnym ogniu.

Krok 3
Makaron wymieszaj z gotowym sosem, podawaj posypany startym serem i udekorowany listkami świeżej bazylii.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej