Spaghetti po neapolitańsku - makaron: włoskie | Przepisy.pl pixel

Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

30 gramów

5 sztuk

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie.

Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i łyżką oliwy z oliwek, po czym zagotuj. Dodaj pokrojone na pół pomidorki cherry,cebulę oraz bazylię i gotuj jeszcze chwilę na wolnym ogniu.

Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - Krok 2

Krok 3

Makaron wymieszaj z gotowym sosem, podawaj posypany startym serem i udekorowany listkami świeżej bazylii.

Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej