Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

30 gramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie.

Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i łyżką oliwy z oliwek, po czym zagotuj. Dodaj pokrojone na pół pomidorki cherry,cebulę oraz bazylię i gotuj jeszcze chwilę na wolnym ogniu.

Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - Krok 2

Krok 3

Makaron wymieszaj z gotowym sosem, podawaj posypany startym serem i udekorowany listkami świeżej bazylii.

Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej