
Składniki
0.5 sztuki
null
null
null
3 łyżki
1 łyżeczka
null
1 łyżeczka
null
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
1 łyżka
1 kilogram
5 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos. Do gorącego ghee dodaj imbir i chili. Chwilę smaż, dodaj resztę przypraw.
Krok 2
Zamieszaj i dodaj pomidory, duś na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, by powstał gęsty sos.
Krok 3
Przetrzyj przez sitko, wymieszaj z jogurtem.
Krok 4
Ziemniaki i kalafiora podgotuj na półtwardo. Zetrzyj warzywa na tarce z dużymi oczkami, wymieszaj z resztą składników, wyrabiaj dwie minuty.
Krok 5
Z masy formuj kulki, smaż je w gorącym oleju. Podawaj z ciepłym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej