Indyjskie klopsiki warzywne Aloo kofta - Zobacz na przepisy.pl pixel

Aloo kofta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 opakowanie

5 sztuk

1 kilogram

1 łyżka

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 gramów

0.5 sztuki

1 łyżeczka

null

1 łyżeczka

3 łyżki

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos. Do gorącego ghee dodaj imbir i chili. Chwilę smaż, dodaj resztę przypraw.

Krok 2

Zamieszaj i dodaj pomidory, duś na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, by powstał gęsty sos.

Krok 3

Przetrzyj przez sitko, wymieszaj z jogurtem.

Krok 4

Ziemniaki i kalafiora podgotuj na półtwardo. Zetrzyj warzywa na tarce z dużymi oczkami, wymieszaj z resztą składników, wyrabiaj dwie minuty.

Krok 5

Z masy formuj kulki, smaż je w gorącym oleju. Podawaj z ciepłym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej