Indyjskie klopsiki warzywne Aloo kofta - Zobacz na przepisy.pl pixel

Aloo kofta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

null

null

null

3 łyżki

1 łyżeczka

null

1 łyżeczka

null

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

1 łyżka

1 kilogram

5 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos. Do gorącego ghee dodaj imbir i chili. Chwilę smaż, dodaj resztę przypraw.

Krok 2

Zamieszaj i dodaj pomidory, duś na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, by powstał gęsty sos.

Krok 3

Przetrzyj przez sitko, wymieszaj z jogurtem.

Krok 4

Ziemniaki i kalafiora podgotuj na półtwardo. Zetrzyj warzywa na tarce z dużymi oczkami, wymieszaj z resztą składników, wyrabiaj dwie minuty.

Krok 5

Z masy formuj kulki, smaż je w gorącym oleju. Podawaj z ciepłym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej