
Składniki
0.5 sztuki
null
null
null
3 łyżki
1 łyżeczka
null
1 łyżeczka
null
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
1 łyżka
1 kilogram
5 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos. Do gorącego ghee dodaj imbir i chili. Chwilę smaż, dodaj resztę przypraw.
Krok 2
Zamieszaj i dodaj pomidory, duś na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, by powstał gęsty sos.
Krok 3
Przetrzyj przez sitko, wymieszaj z jogurtem.
Krok 4
Ziemniaki i kalafiora podgotuj na półtwardo. Zetrzyj warzywa na tarce z dużymi oczkami, wymieszaj z resztą składników, wyrabiaj dwie minuty.
Krok 5
Z masy formuj kulki, smaż je w gorącym oleju. Podawaj z ciepłym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej