Aloo kofta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

44

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

null

null

null

3 łyżki

1 łyżeczka

null

1 łyżeczka

null

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

1 łyżka

1 kilogram

5 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos. Do gorącego ghee dodaj imbir i chili. Chwilę smaż, dodaj resztę przypraw.

Krok 2

Zamieszaj i dodaj pomidory, duś na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, by powstał gęsty sos.

Krok 3

Przetrzyj przez sitko, wymieszaj z jogurtem.

Krok 4

Ziemniaki i kalafiora podgotuj na półtwardo. Zetrzyj warzywa na tarce z dużymi oczkami, wymieszaj z resztą składników, wyrabiaj dwie minuty.

Krok 5

Z masy formuj kulki, smaż je w gorącym oleju. Podawaj z ciepłym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aloo kofta   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej