
Składniki
0.5 sztuki
null
null
null
3 łyżki
1 łyżeczka
null
1 łyżeczka
null
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
1 łyżka
1 kilogram
5 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos. Do gorącego ghee dodaj imbir i chili. Chwilę smaż, dodaj resztę przypraw.
Krok 2
Zamieszaj i dodaj pomidory, duś na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, by powstał gęsty sos.
Krok 3
Przetrzyj przez sitko, wymieszaj z jogurtem.
Krok 4
Ziemniaki i kalafiora podgotuj na półtwardo. Zetrzyj warzywa na tarce z dużymi oczkami, wymieszaj z resztą składników, wyrabiaj dwie minuty.
Krok 5
Z masy formuj kulki, smaż je w gorącym oleju. Podawaj z ciepłym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej