Dynia smażona na oliwie z oliwek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dynia smażona na oliwie z oliwek

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

500 gramów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz ze skóry i farfocli. Pokrój na niedużą kostkę (ok. 2 cm).

Krok 2

Smaż na oliwie, na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut.

Krok 3

Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową. Nadal smaż do zrumienienia dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej