Dynia smażona na oliwie z oliwek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dynia smażona na oliwie z oliwek

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

500 gramów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz ze skóry i farfocli. Pokrój na niedużą kostkę (ok. 2 cm).

Krok 2

Smaż na oliwie, na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut.

Krok 3

Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową. Nadal smaż do zrumienienia dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej