Składniki
1 szczypta
500 gramów
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz ze skóry i farfocli. Pokrój na niedużą kostkę (ok. 2 cm).
Krok 2
Smaż na oliwie, na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut.
Krok 3
Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową. Nadal smaż do zrumienienia dyni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej