Dynia smażona na oliwie z oliwek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dynia smażona na oliwie z oliwek

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

500 gramów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz ze skóry i farfocli. Pokrój na niedużą kostkę (ok. 2 cm).

Krok 2

Smaż na oliwie, na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut.

Krok 3

Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową. Nadal smaż do zrumienienia dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dynia smażona na oliwie z oliwek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej