Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 pęczki

70 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.

Krok 2

Od cukinii odetnij stwardniałe końcówki i zetrzyj na tarce na dużych oczkach.

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę. (jeśli wolisz możesz wcześniej zdjąć skórkę).

Krok 4

Na oliwie podduś najpierw cukinię, następnie pomidory. Wlej kieliszek białego wina.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 400ml wody i wlej do potrawy.

Krok 6

Dodaj makaron i całość gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj posypane posiekana świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa w  płynie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa w  płynie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej