Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 pęczki

1 opakowanie

1 szczypta

70 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.

Krok 2

Od cukinii odetnij stwardniałe końcówki i zetrzyj na tarce na dużych oczkach.

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę. (jeśli wolisz możesz wcześniej zdjąć skórkę).

Krok 4

Na oliwie podduś najpierw cukinię, następnie pomidory. Wlej kieliszek białego wina.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 400ml wody i wlej do potrawy.

Krok 6

Dodaj makaron i całość gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj posypane posiekana świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej