Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 pęczki

1 opakowanie

1 szczypta

70 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.

Krok 2

Od cukinii odetnij stwardniałe końcówki i zetrzyj na tarce na dużych oczkach.

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę. (jeśli wolisz możesz wcześniej zdjąć skórkę).

Krok 4

Na oliwie podduś najpierw cukinię, następnie pomidory. Wlej kieliszek białego wina.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 400ml wody i wlej do potrawy.

Krok 6

Dodaj makaron i całość gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj posypane posiekana świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cukinia z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej