Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

70 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

2 pęczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.

Krok 2

Od cukinii odetnij stwardniałe końcówki i zetrzyj na tarce na dużych oczkach.

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę. (jeśli wolisz możesz wcześniej zdjąć skórkę).

Krok 4

Na oliwie podduś najpierw cukinię, następnie pomidory. Wlej kieliszek białego wina.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 400ml wody i wlej do potrawy.

Krok 6

Dodaj makaron i całość gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj posypane posiekana świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej