
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 pęczki
1 opakowanie
1 szczypta
70 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.
Krok 2
Od cukinii odetnij stwardniałe końcówki i zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
Krok 3
Pomidory pokrój w kostkę. (jeśli wolisz możesz wcześniej zdjąć skórkę).
Krok 4
Na oliwie podduś najpierw cukinię, następnie pomidory. Wlej kieliszek białego wina.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 400ml wody i wlej do potrawy.
Krok 6
Dodaj makaron i całość gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj posypane posiekana świeżą bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej