Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

70 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

2 pęczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.

Krok 2

Od cukinii odetnij stwardniałe końcówki i zetrzyj na tarce na dużych oczkach.

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę. (jeśli wolisz możesz wcześniej zdjąć skórkę).

Krok 4

Na oliwie podduś najpierw cukinię, następnie pomidory. Wlej kieliszek białego wina.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 400ml wody i wlej do potrawy.

Krok 6

Dodaj makaron i całość gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj posypane posiekana świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej