PRZEPISY.PL
Cordon Bleu - autor: KarolinaW

Cordon Bleu

  • 45
  • 6
  • Łatwe
  • 0
13
osób dodało do Mniamlisty
13
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • filet z kurczaka 1 szt
  • ser w kostce20 dkg
  • szynka w plasterkach(obojętnie jaka)5 plastrów
  • jajko 2szt do panierowania2 szt
  • bułka tarta5 łyżek
  • Krok 1

    Filet z kurczaka umyć oraz podzielić (wychodzi od 6 do 10 częsci), następnie rozbić
  • Krok 2

    "rozbite" częsci fileta przyprawić solą, pieprzem oraz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr (w zależności od preferencji smakowych), jajko wybić do miski, a bułkę tarta rozsypać na talerzu. Rozbite częsci fileta kolejno umaczać w jajku, a następnie w bułce tartej (tylko z jednej strony)
  • Krok 3

    Na nieopanierowaną stronę fileta położyć kawałek szynki i sera, następnie złożyć filet na pół, tak, aby produkty te znalazły się wewnątrz.
  • Krok 4

    Złożone już kawałki jeszcze raz opanierować i usmażyć na patelni do czasu osiągnięcia złocistego koloru.
  • Krok 5

    Potrawę polecam podawać ze smażonymi pieczarkami;)) smacznego!

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

75
osób dodało do Mniamlisty
60''
2
Łatwe
11
osób dodało do Mniamlisty
60''
2
Łatwe
12
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
797
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe