![Halava](ng-assets/img/zaslepka_kp.jpg)
Składniki
1.5 litra
750 gramów
300 gramów
750 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszaj gorącą, przegotowaną wodę z cukrem aż uzyskasz syrop.
Krok 2
Następnie rozpuść masło w garnku i dodaj do niego kaszę mannę.
Krok 3
Piecz przez około pół godziny aż kasza uzyska złocisto-brązową barwę.
Krok 4
Kiedy to nastąpi dolej powoli do garnka syrop nie przestając mieszać, tak żeby kasza go wchłonęła. Gotuj wszystko dopóki syrop nie wsiąknie całkowicie.
Krok 5
Halava będzie najlepsza wtedy, gdy już nie będzie przyklejała się do łyżki. Na koniec wsyp dwie garście bakalii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
![](https://az.przepisy.pl/www-przepisy-pl/www.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/100x0/hiszpanska_zupa_fasolowa1356231584952154600.jpg)
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej