Halava - przepis indyjski z bakaliami i kaszą manną | Przepisy.pl pixel

Halava

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

750 gramów

750 gramów

4 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszaj gorącą, przegotowaną wodę z cukrem aż uzyskasz syrop.

Krok 2

Następnie rozpuść masło w garnku i dodaj do niego kaszę mannę.

Krok 3

Piecz przez około pół godziny aż kasza uzyska złocisto-brązową barwę.

Krok 4

Kiedy to nastąpi dolej powoli do garnka syrop nie przestając mieszać, tak żeby kasza go wchłonęła. Gotuj wszystko dopóki syrop nie wsiąknie całkowicie.

Krok 5

Halava będzie najlepsza wtedy, gdy już nie będzie przyklejała się do łyżki. Na koniec wsyp dwie garście bakalii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak w coli z bazylią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej