
Składniki
1.5 litra
750 gramów
300 gramów
750 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszaj gorącą, przegotowaną wodę z cukrem aż uzyskasz syrop.
Krok 2
Następnie rozpuść masło w garnku i dodaj do niego kaszę mannę.
Krok 3
Piecz przez około pół godziny aż kasza uzyska złocisto-brązową barwę.
Krok 4
Kiedy to nastąpi dolej powoli do garnka syrop nie przestając mieszać, tak żeby kasza go wchłonęła. Gotuj wszystko dopóki syrop nie wsiąknie całkowicie.
Krok 5
Halava będzie najlepsza wtedy, gdy już nie będzie przyklejała się do łyżki. Na koniec wsyp dwie garście bakalii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej