Halava - przepis indyjski z bakaliami i kaszą manną | Przepisy.pl pixel

Halava

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

750 gramów

300 gramów

750 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszaj gorącą, przegotowaną wodę z cukrem aż uzyskasz syrop.

Krok 2

Następnie rozpuść masło w garnku i dodaj do niego kaszę mannę.

Krok 3

Piecz przez około pół godziny aż kasza uzyska złocisto-brązową barwę.

Krok 4

Kiedy to nastąpi dolej powoli do garnka syrop nie przestając mieszać, tak żeby kasza go wchłonęła. Gotuj wszystko dopóki syrop nie wsiąknie całkowicie.

Krok 5

Halava będzie najlepsza wtedy, gdy już nie będzie przyklejała się do łyżki. Na koniec wsyp dwie garście bakalii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej