Zapiekanka z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

2 łyżki

1 łyżka

null

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa dodaj posiekaną cebulkę, bułkę tartą, roztrzepane jajka z dodatkiem 4 łyżek soku wielowarzywnego.

Krok 2

Całość wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Krok 3

Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 90 minut.

Krok 4

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż mąkę, którą rozprowadź sokiem i gotuj na małym ogniu około 2  minuty cały czas mieszając.

Krok 5

Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz Worcesterem. Powstałym sosem polej mięso po upieczeniu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej