Zapiekanka z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

2 łyżki

1 łyżka

null

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa dodaj posiekaną cebulkę, bułkę tartą, roztrzepane jajka z dodatkiem 4 łyżek soku wielowarzywnego.

Krok 2

Całość wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Krok 3

Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 90 minut.

Krok 4

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż mąkę, którą rozprowadź sokiem i gotuj na małym ogniu około 2  minuty cały czas mieszając.

Krok 5

Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz Worcesterem. Powstałym sosem polej mięso po upieczeniu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej