Zapiekanka z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

2 łyżki

1 łyżka

null

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa dodaj posiekaną cebulkę, bułkę tartą, roztrzepane jajka z dodatkiem 4 łyżek soku wielowarzywnego.

Krok 2

Całość wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Krok 3

Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 90 minut.

Krok 4

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż mąkę, którą rozprowadź sokiem i gotuj na małym ogniu około 2  minuty cały czas mieszając.

Krok 5

Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz Worcesterem. Powstałym sosem polej mięso po upieczeniu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej