Pory w boczku na puree przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pory w boczku na puree

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 plastry

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z porów odkrój około 3 cm kawałki i drobno pokrój oraz podsmaż na oleju.

Krok 2

Pozostałe pory pokrój w 15 cm kawałki i gotuj 10 minut w lekko osolonej wodzie. Wystudź.

Krok 3

Każdy kawałek owiń najpierw plasterkiem sera a następnie boczku.

Krok 4

Ziemniaki obierz, ugotuj, odcedź i przeciśnij przez praskę.

Krok 5

Dodaj śmietanę i podsmażonego pora. Wymieszaj i przypraw.

Krok 6

Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem włóż puree i pory.

Krok 7

Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pory w boczku na puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pory w boczku na puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pory w boczku na puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pory w boczku na puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pory w boczku na puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pory w boczku na puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pory w boczku na puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pory w boczku na puree - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej