
Składniki
0.5 kilograma
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
4 plastry
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z porów odkrój około 3 cm kawałki i drobno pokrój oraz podsmaż na oleju.
Krok 2
Pozostałe pory pokrój w 15 cm kawałki i gotuj 10 minut w lekko osolonej wodzie. Wystudź.
Krok 3
Każdy kawałek owiń najpierw plasterkiem sera a następnie boczku.
Krok 4
Ziemniaki obierz, ugotuj, odcedź i przeciśnij przez praskę.
Krok 5
Dodaj śmietanę i podsmażonego pora. Wymieszaj i przypraw.
Krok 6
Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem włóż puree i pory.
Krok 7
Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej