Pory w boczku na puree przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pory w boczku na puree

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 plastry

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z porów odkrój około 3 cm kawałki i drobno pokrój oraz podsmaż na oleju.

Krok 2

Pozostałe pory pokrój w 15 cm kawałki i gotuj 10 minut w lekko osolonej wodzie. Wystudź.

Krok 3

Każdy kawałek owiń najpierw plasterkiem sera a następnie boczku.

Krok 4

Ziemniaki obierz, ugotuj, odcedź i przeciśnij przez praskę.

Krok 5

Dodaj śmietanę i podsmażonego pora. Wymieszaj i przypraw.

Krok 6

Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem włóż puree i pory.

Krok 7

Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pory w boczku na puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pory w boczku na puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pory w boczku na puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pory w boczku na puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pory w boczku na puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pory w boczku na puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pory w boczku na puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pory w boczku na puree - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej