
Składniki
0.5 kilograma
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
4 plastry
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z porów odkrój około 3 cm kawałki i drobno pokrój oraz podsmaż na oleju.
Krok 2
Pozostałe pory pokrój w 15 cm kawałki i gotuj 10 minut w lekko osolonej wodzie. Wystudź.
Krok 3
Każdy kawałek owiń najpierw plasterkiem sera a następnie boczku.
Krok 4
Ziemniaki obierz, ugotuj, odcedź i przeciśnij przez praskę.
Krok 5
Dodaj śmietanę i podsmażonego pora. Wymieszaj i przypraw.
Krok 6
Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem włóż puree i pory.
Krok 7
Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej