
Składniki
4 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
null
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby wypatrosz i pozbaw płetw, umyj i osusz.
Krok 2
Obtocz w panierce z jaj i bułki tartej i ułóż na blasze posmarowanej olejem.
Krok 3
Kartofle obierz i pokrój na pół lub na ćwiartki. Umieść obok śledzi na blasze.
Krok 4
Paprykę opłucz, pokrój i usuń nasiona.
Krok 5
Piekarnik rozgrzej do 160 stopni i piecz 30 minut.
Krok 6
Przewróć ryby podczas pieczenia na drugą stronę.
Krok 7
Sprawdzaj czy kartofle są upieczone. Po upieczeniu podaj posypane papryką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej