
Składniki
4 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
null
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby wypatrosz i pozbaw płetw, umyj i osusz.
Krok 2
Obtocz w panierce z jaj i bułki tartej i ułóż na blasze posmarowanej olejem.
Krok 3
Kartofle obierz i pokrój na pół lub na ćwiartki. Umieść obok śledzi na blasze.
Krok 4
Paprykę opłucz, pokrój i usuń nasiona.
Krok 5
Piekarnik rozgrzej do 160 stopni i piecz 30 minut.
Krok 6
Przewróć ryby podczas pieczenia na drugą stronę.
Krok 7
Sprawdzaj czy kartofle są upieczone. Po upieczeniu podaj posypane papryką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej