Śledzie opiekane z kartoflami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

null

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby wypatrosz i pozbaw płetw, umyj i osusz.

Krok 2

Obtocz w panierce z jaj i bułki tartej i ułóż na blasze posmarowanej olejem.

Krok 3

Kartofle obierz i pokrój na pół lub na ćwiartki. Umieść obok śledzi na blasze.

Krok 4

Paprykę opłucz, pokrój i usuń nasiona.

Krok 5

Piekarnik rozgrzej do 160 stopni i piecz 30 minut.

Krok 6

Przewróć ryby podczas pieczenia na drugą stronę.

Krok 7

Sprawdzaj czy kartofle są upieczone. Po upieczeniu podaj posypane papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie opiekane z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie opiekane z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie opiekane z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie opiekane z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie opiekane z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie opiekane z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie opiekane z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej