
Składniki
null
null
2 sztuki
null
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser rozkrusz lub zmiel, wymieszaj z surowym jajkiem i dopraw do smaku.
Krok 2
Zagnieć, aż do połączenia składników i formuj z masy kulki.
Krok 3
Blaszkę wysyp mąką i ułóż gomółki w dużych odstępach, gdyż podczas pieczenia na pewno się spłaszczą.
Krok 4
Zapiekaj przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.
Krok 5
Po wyjęciu zostaw do przestygnięcia na blaszce, po czym ostrożnie zdejmij je łopatką. Najlepiej smakują świeże.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej