Serowe gomółki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe gomółki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser rozkrusz lub zmiel, wymieszaj z surowym jajkiem i dopraw do smaku.

Krok 2

Zagnieć, aż do połączenia składników i formuj z masy kulki.

Krok 3

Blaszkę wysyp mąką i ułóż gomółki w dużych odstępach, gdyż podczas pieczenia na pewno się spłaszczą.

Krok 4

Zapiekaj przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.

Krok 5

Po wyjęciu zostaw do przestygnięcia na blaszce, po czym ostrożnie zdejmij je łopatką. Najlepiej smakują świeże.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej