Serowe gomółki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe gomółki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser rozkrusz lub zmiel, wymieszaj z surowym jajkiem i dopraw do smaku.

Krok 2

Zagnieć, aż do połączenia składników i formuj z masy kulki.

Krok 3

Blaszkę wysyp mąką i ułóż gomółki w dużych odstępach, gdyż podczas pieczenia na pewno się spłaszczą.

Krok 4

Zapiekaj przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.

Krok 5

Po wyjęciu zostaw do przestygnięcia na blaszce, po czym ostrożnie zdejmij je łopatką. Najlepiej smakują świeże.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej