Serowe gomółki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

445

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser rozkrusz lub zmiel, wymieszaj z surowym jajkiem i dopraw do smaku.

Krok 2

Zagnieć, aż do połączenia składników i formuj z masy kulki.

Krok 3

Blaszkę wysyp mąką i ułóż gomółki w dużych odstępach, gdyż podczas pieczenia na pewno się spłaszczą.

Krok 4

Zapiekaj przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.

Krok 5

Po wyjęciu zostaw do przestygnięcia na blaszce, po czym ostrożnie zdejmij je łopatką. Najlepiej smakują świeże.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki na przystawkę
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej