Serowe gomółki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe gomółki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser rozkrusz lub zmiel, wymieszaj z surowym jajkiem i dopraw do smaku.

Krok 2

Zagnieć, aż do połączenia składników i formuj z masy kulki.

Krok 3

Blaszkę wysyp mąką i ułóż gomółki w dużych odstępach, gdyż podczas pieczenia na pewno się spłaszczą.

Krok 4

Zapiekaj przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.

Krok 5

Po wyjęciu zostaw do przestygnięcia na blaszce, po czym ostrożnie zdejmij je łopatką. Najlepiej smakują świeże.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe gomółki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Młoda kapusta z koperkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej