Śledzie w śmietanowym curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w śmietanowym curry

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 opakowania

0.5 sztuki

100 mililitrów

100 mililitrów

0.5 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 pęczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dobrze wymoczone śledzie kroimy w paski, układamy na półmisku i posypujemy groszkiem.

Krok 2

Śmietanę mieszamy z majonezem, musztardą, curry, cukrem pudrem, oraz drobno posiekaną cebulą. Dokładnie mieszamy, dodajemy Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr, doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Śledzie zalewamy sosem. Pyspujemy pozostałym groszkiem i posiekaną natką pietruszki. Chłodzimy przez kilka godzin przed podaniem.

anemone_

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej