Składniki
3 sztuki
0.5 opakowania
0.5 sztuki
100 mililitrów
100 mililitrów
0.5 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 pęczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dobrze wymoczone śledzie kroimy w paski, układamy na półmisku i posypujemy groszkiem.
Krok 2
Śmietanę mieszamy z majonezem, musztardą, curry, cukrem pudrem, oraz drobno posiekaną cebulą. Dokładnie mieszamy, dodajemy Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3
Śledzie zalewamy sosem. Pyspujemy pozostałym groszkiem i posiekaną natką pietruszki. Chłodzimy przez kilka godzin przed podaniem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej