Śledzie w śmietanowym curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w śmietanowym curry

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 opakowania

0.5 sztuki

100 mililitrów

100 mililitrów

0.5 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 pęczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dobrze wymoczone śledzie kroimy w paski, układamy na półmisku i posypujemy groszkiem.

Krok 2

Śmietanę mieszamy z majonezem, musztardą, curry, cukrem pudrem, oraz drobno posiekaną cebulą. Dokładnie mieszamy, dodajemy Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr, doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Śledzie zalewamy sosem. Pyspujemy pozostałym groszkiem i posiekaną natką pietruszki. Chłodzimy przez kilka godzin przed podaniem.

anemone_

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej