Śledzie w śmietanowym curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w śmietanowym curry

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

100 mililitrów

0.5 pęczka

0.5 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 opakowania

100 mililitrów

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dobrze wymoczone śledzie kroimy w paski, układamy na półmisku i posypujemy groszkiem.

Krok 2

Śmietanę mieszamy z majonezem, musztardą, curry, cukrem pudrem, oraz drobno posiekaną cebulą. Dokładnie mieszamy, dodajemy Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr, doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Śledzie zalewamy sosem. Pyspujemy pozostałym groszkiem i posiekaną natką pietruszki. Chłodzimy przez kilka godzin przed podaniem.

anemone_

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w śmietanowym curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej