Bakłażany z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażany z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 pęczek

null

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany umyj, pokrój w plasterki, posól i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Następnie osusz je papierowym ręcznikiem i oprósz pieprzem, posmaruj oliwą i posyp ziołami.

Krok 3

Piecz około 6 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażany z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jajecznica z łososiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej