
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
8 łyżek
8
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Krok 2
Pokrojoną w paski pierś kurczaka wkładamy do naczynia i zasypujemy fixem Knorra. Dodajemy olej i delikatnie mieszamy tak, by mięso pokryło się marynatą. Odstawiamy na minimum pół godziny w chłodne miejsce.
Krok 3
Kurczaka krótko obsmażamy z każdej strony.
Krok 4
Pomidory kroimy w niezbyt grube kawałki, cebulę i ogórka w półplasterki.
Krok 5
Placki podgrzewamy zgodnie z zaleceniem producenta. Każdy placek smakujemy ketchupem. Nakładamy sałatę, kurczaka i warzywa. Placek zwijamy i podajemy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej