
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
8
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Krok 2
Pokrojoną w paski pierś kurczaka wkładamy do naczynia i zasypujemy fixem Knorra. Dodajemy olej i delikatnie mieszamy tak, by mięso pokryło się marynatą. Odstawiamy na minimum pół godziny w chłodne miejsce.
Krok 3
Kurczaka krótko obsmażamy z każdej strony.
Krok 4
Pomidory kroimy w niezbyt grube kawałki, cebulę i ogórka w półplasterki.
Krok 5
Placki podgrzewamy zgodnie z zaleceniem producenta. Każdy placek smakujemy ketchupem. Nakładamy sałatę, kurczaka i warzywa. Placek zwijamy i podajemy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej