Kebab z kurczaka w placku pszennym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab z kurczaka w placku pszennym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

8

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.

Krok 2

Pokrojoną w paski pierś kurczaka wkładamy do naczynia i zasypujemy fixem Knorra. Dodajemy olej i delikatnie mieszamy tak, by mięso pokryło się marynatą. Odstawiamy na minimum pół godziny w chłodne miejsce.

Krok 3

Kurczaka krótko obsmażamy z każdej strony.

Krok 4

Pomidory kroimy w niezbyt grube kawałki, cebulę i ogórka w półplasterki.

Krok 5

Placki podgrzewamy zgodnie z zaleceniem producenta. Każdy placek smakujemy ketchupem. Nakładamy sałatę, kurczaka i warzywa. Placek zwijamy i podajemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej