Kebab z kurczaka w placku pszennym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab z kurczaka w placku pszennym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

8 łyżek

8

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.

Krok 2

Pokrojoną w paski pierś kurczaka wkładamy do naczynia i zasypujemy fixem Knorra. Dodajemy olej i delikatnie mieszamy tak, by mięso pokryło się marynatą. Odstawiamy na minimum pół godziny w chłodne miejsce.

Krok 3

Kurczaka krótko obsmażamy z każdej strony.

Krok 4

Pomidory kroimy w niezbyt grube kawałki, cebulę i ogórka w półplasterki.

Krok 5

Placki podgrzewamy zgodnie z zaleceniem producenta. Każdy placek smakujemy ketchupem. Nakładamy sałatę, kurczaka i warzywa. Placek zwijamy i podajemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej