Kebab z kurczaka w placku pszennym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab z kurczaka w placku pszennym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

8 łyżek

8

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.

Krok 2

Pokrojoną w paski pierś kurczaka wkładamy do naczynia i zasypujemy fixem Knorra. Dodajemy olej i delikatnie mieszamy tak, by mięso pokryło się marynatą. Odstawiamy na minimum pół godziny w chłodne miejsce.

Krok 3

Kurczaka krótko obsmażamy z każdej strony.

Krok 4

Pomidory kroimy w niezbyt grube kawałki, cebulę i ogórka w półplasterki.

Krok 5

Placki podgrzewamy zgodnie z zaleceniem producenta. Każdy placek smakujemy ketchupem. Nakładamy sałatę, kurczaka i warzywa. Placek zwijamy i podajemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab z kurczaka w placku pszennym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej