Składniki
1 sztuka
250 gramów
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki ugotuj, chili pokrój w paski.
Krok 2
Z mango wyjmij pestkę i pokrój miąższ na kawałki.
Krok 3
Cebulę posiekaj i wszystko razem wymieszaj.
Krok 4
Awokado przekrój na połowy, usuń pestkę, a w jej miejsce nałóż salsę, sałatkę oraz krewetki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej