Sałatka z awokado i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z awokado i krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki ugotuj, chili pokrój w paski.

Krok 2

Z mango wyjmij pestkę i pokrój miąższ na kawałki.

Krok 3

Cebulę posiekaj i wszystko razem wymieszaj.

Krok 4

Awokado przekrój na połowy, usuń pestkę, a w jej miejsce nałóż salsę, sałatkę oraz krewetki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z awokado i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z awokado i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z awokado i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z awokado i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z awokado i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z awokado i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z awokado i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z awokado i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej