Sałatka z awokado i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z awokado i krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki ugotuj, chili pokrój w paski.

Krok 2

Z mango wyjmij pestkę i pokrój miąższ na kawałki.

Krok 3

Cebulę posiekaj i wszystko razem wymieszaj.

Krok 4

Awokado przekrój na połowy, usuń pestkę, a w jej miejsce nałóż salsę, sałatkę oraz krewetki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z awokado i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z awokado i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z awokado i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z awokado i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z awokado i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z awokado i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z awokado i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z awokado i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej